ФСС: Директан кривац за инцидент ФС Албаније, очекујемо 3:0 за Србију

16-10-2014 10:14:39 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Alexandar Jorovic/ vostok.rs |


Фудбалски савез Србије не боји се одговорности за догађај у Београду током квалификационе утакмице Србија-Албанија, игране за Европско првенство 2016. године, али захтева правду и праведност у истрази, саопштено је из ФСС.

У инциденту над стадионом београдског Партизана, на коме је играна утакмица, беспилотна летелица пронела је платно са нацистичком заставом тзв. Велике Албаније. Због тога је донета одлука о прекиду утакмице, а потом и њеном отказивању. За даљинско управљање беспилотном летелицом основано је осумњичен, како је навела србска полиција, брат албанског премијера Олси Рама. Он је синоћ био приведен на саслушање, а потом је отпутовао у Албанију.

Ми смо госте из ФС Албаније дочекали на најбољи могући начин. Због тога, веома нас забрињава чињеница да су после одлуке званичних лица утакмице (делегата и судија) да меч буде настављен, нису учинили ништа да до тога и дође. Они су једноставно прописе и правила УЕФА узели у своје руке и тумачили их како њима одговара. На основу тога, оцењујемо да су они директни кривци за прекид сусрета и очекујемо да ће дисциплински органи УЕФА утакмицу регистровати резултатом 3:0 у корист Србије – наводи се у саопштењу ФСС.

УЕФА је данас покренула дисциплински поступак против фудбалских савеза Србије и Албаније. Обе стране треба до среде, 22. октобра да се изјасне о догађајима на терену. Наредног дана, у четвртак 23. октобра УЕФА ће донети своју одлуку о казни.