Путин: Сурови информациони ратови су постали симбол нашег доба

10-10-2014 12:20:58 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Aleksey Nikolskyi/ vostok.rs |


У Аргентини је данас почело емитовање RT на шпанском језику. То је први стани ТВ канал који је почео 24-часовно емитовање у Аргентини у оквиру програма за развој дигиталне телевизије Television Digital Abierta.

Сурови информациони ратови и покушаји неких учесника међународних односа да успоставе „монопол на истину“ су постали симбол нашег доба и зато су посебно тражени алтернативни извори информација, изјавио је председник РФ Владимир Путин приликом обраћања аргентинском аудиторијуму ТВ канала RT.

„Право на информисање је једно од неотуђивих за сваког човека. Са убрзаним развојем електронских медија та област је добила огроман значај, постала је страшно оружје, које, ако се пожели, може постати и средство за манипулацију јавим мњењем. Симбол нашег доба су постали информациони ратови и покушаји неких учесника међународних односа да успоставе „монопол на истину“ и да то искористе за свој интересе“, рекао је Путин.

Према његовим речима, управо у таквим условима су посебно тражени алтернативни извори информација.

„Управо такав извор је канал „Русија данас“, који не користи методе агресивног наметања своје тачке гледишта другима, увек је отворен за дискусију, својим гледаоцима предлаже широки спектар мишљења о политици, друштвеном животу, историји и култури, пружа људима могућност да сами доносе закључке о догађајима“, рекао је Путин.