Путин: Западне компаније су спремне да раде са РФ упркос санкцијама

09-08-2014 12:16:50 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Aleksey Nikolskyi/ vostok.rs |


Шеф државе је истакао да комерцијални успех одређује ефикасна међународна корпорација и зато је Русија спремна за ширење сарадње са партнерима.

Западне компаније су спремне да раде са РФ упркос санкцијама. Москва то поздравља и спремна је за ширење сарадње,изјавио је председник РФ Владимир Путин.

„Данас комерцијални успех одређује ефикасна међународна корпорација. Бизнис, укључујући велике домаће и стране компаније, то јако добро разуме и упркос потешкоћама због данашње текуће политичке конјуктуре, прагматизам и здрав разум побеђују и то радује“, изјавио је Путин за време видео конференције са пловеће нафтне платформе у Карском мору, која почиње са радом у оквиру заједничког пројекта Росњефти и ExxonMobil

„Ми сматрамо да је то истински одговоран пословни приступ и само он може бити продуктиван. Ми такву позицију безусловно поздрављамо и, са своје стране, смо отворени за ширење сарадње са нашим партнерима“, додао је председник.

Русија је од 07. августа на годину дана ограничила увоз низа производа из земаља које су јој увеле санкције: САД. ЕУ, Канада. Аустралија и Норвешка. На списку су следећи производи: говедина, свињетина, воће, живинско месо, сиреви и млечна продукција, ораси и други производи.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут