Амерички новинари нису желели да се сретну са украјинским војницима у Ростовској области

07-08-2014 11:16:24 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Feodor Larin/ vostok.rs |


Новинари америчких медија одбили су предлог министарства одбране и министарства спољних послова РФ да посете Ростовску област и састану се са украјинским војницима који су тражили азил, саопштила је заменица директора Одељења за информисање и медије спољнополитичког ресора Марија Захарова.

У ноћи између 3. и 4. августа 438 украјинских војника затражило је од органа пограничне службе ФСБ Русије азил. Путем специјално организованог хуманитарног коридора сви украјински војници прешли су границу РФ и били смештени у једном од привремених кампова за прихват избеглица.

По речима Захарове, авион министарства могао је да повезе између 30 и 40 новинара. Схватајући колико је новинарима, нарочито страним, важно да поразговарају са представницима оружаних санга Украјини, МСП је предложио да се позове група страних дописника у Ростовску област. „За сат времена скупило се близу четрдесет људи...Осим агенције Блумберг, није било ни једног америчког новинара, написала је Захарова на свом блогу на сајту Ехо Москве.

По њеним речима, амерички новинари нису пошли, позивајући се на „разне техничке разлоге“.

Међу медијима, који су одбили да пођу у Ростовску област, били су: CNN, The New York Times, The Washington Post, The Christian Science Monitor.

Новинар Ројтерса се прво пријавио, пошао на аеродром и на пола пута се предомислио.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут