Кобзону драго што желе да га лише звања почасног грађанина Дњепропетровска

01-08-2014 01:19:07 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Народни уметник СССР Јосиф Кобзон радује се томе што желе да га лише звања почасног грађанина украјинског Дњепропетровска, пошто он не жели да има ништа заједничко са актуелном градском влашћу.

Раније је заменик шефа Дњепропетровске обласне државне администрације Борис Филатов написао на својој страници у друштвеној мрежи Фејсбук званично обраћање са молбом да се Кобзон лиши звања почасног грађанина Дњепропетровска.

Са радошћу и захвалношћу се односим према томе. не желим да будем почасни грађанин града којим руководи Игор Коломојски (губернатор Дњепропетровске области), – рекао је Кобзон за РИА Новости у понедељак.

За мене оно најдрагоценије везано за Дњепропетровск су и младост, и љубав, и то што сам направио химну том граду на стихове Роберта Рождественског. И то што сам одатле отишао да браним земљу у редове совјетске армије. Све то за мене ће остати у срцу и сећању оних људи које волим, додао је он.

Раније је МИП Летоније забранило улазак у земљу Јосифу Кобзону, Олегу Газманову и Валерији због ставова поводом придруживања Крима Русији и поводом догађаја у Украјини. Требало је да уметници наступе на конкурсу Нови талас који се одвијао у Јурмали од 22. до 27. јула.