ФИФА о светском шампионату-2018: бојкоти нису ефикасан начин за решење проблема

01-08-2014 01:03:30 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Међународна федерација фудбала (ФИФА), говорећи о одржавању светског фудбалског шампионата-2018 у Русији, изјавила је да бојкот крупних спортских догађаја није ефикасан начин за решење проблема.

У децембру 2010. године Русији је дато право да организује светски фудбалски шампионат-2018.

Историја сведочи да бојкоти спортских догађаја или политика изолације или конфронтације – нису најефикаснији начини решења проблема, говори се у изјави на сајту ФИФА.

Одржавање у некој земљи турнира пред очима читаве планете може да постане јаки катализатор конструктивног дијалога између народа и влада, допринесе позитивним социјалним променама. Светски фудбалски шампионати уједињују тимове и земље у читавом свету, - додаје се у изјави.

ФИФА је убеђена да преко фудбала, нарочито преко мундијала и у контексту међународне пажње могуће је да се постигну позитивне промене у свету, „али фудбал не може да буде решење свих проблема, нарочито повезаних са светском политиком“.

„Били смо сведоци да светски фудбалски шампионат може да постане снага добра. ФИФА сматра да ће до тога доћи и на светском фудбалском шампионату-2018 у Русији“, - истиче се у саопштењу.