Марија Шарапова проглашена за најбољу тенисерку света

18-07-2014 01:35:18 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Рускиња Марија Шарапова је победница турнира „Ролан Гарос“ и 2014.године је по трећи пут играла у финалу овог турнира, а по други пут је постала и победница, победивши Румунку Симону Халеп.

Најбољим тенисером света је проглашен Рафаел Надал, који је победио на 10 турнира Асоцијације тенисера професионалаца (АТП), укљућујући и Ролан Гарос и УС Опен, што га је и квалификовало за прво место на АТП листи.

Најбољи међународни спортиста је нападач шпанског „Реала“ и екипе Португалије Криштиано Роналдо, који је дао 66 голова током 56 мечева за свој клуб и тиме је освојио „Златну лопту“, као и титулу Играч године ФИФА. Најбољим олимпијцима у оквиру екипе САД, проглашени су снободристи Сејџ Коценбург и Џејми Андерсон који су на Олимпијади у Сочију наступали у дисциплини слоупстајл.

Најбољи тренер је Грег Попович, који је „Сан Антонио Сперс“ довео до пете победе на шампионату НБА, а у номинацији „најбољи шампионски наступ“ победио је Кавај Леонард током финалне серије НБА са „Мајами Хит“. Награда најбољем играчу НБА додељена је Кевину Дјуранту из „Оклахома Сити Тандер“. Најбоља кошаркашица је Маја Мур из састава „Минесота Линкс“.

Најбољи хокејаш је Сидни Кросби из „Питсбург пингвинз“ који је освојио укупно 104 поена током регуларног шампионата НХЛ, а најбољи фудбалер је аустралиски играч тима „Њујорк Ред Булз“- Тим Кехил. Најбољи бејзбол играч је Мигел Карбера из „Детроит Тајгерз“.

Најбољи борац је боксер Флојд Мејузер- млађи, а у женској категорији Ронда Русеј. Најбољи тркач је Рајан Хантер Реј, који је постао први американац од 2006.године који је победио у трци „500 миља Индијанаполиса“. У номонацији „најбољи моменат“ победио је пресудни гол Џона Брукса у почетном мечу екипе САД на шампионату света у фудбалу против екипе Гане (2:1).