Братислав Живковић: Украјина жели манипулацијом да пренесе на Русију кривицу за рат

19-07-2014 12:45:45 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Mikhail Voskresenskiy/ vosto |


На питања Гласа Русије преко социјалних мрежа одговорио је Братислав Живковић, лидер србског Четничког покрета, који заједно с истомишљеницима учествује у борбеним акцијама на југо-истоку Украјине на страни противника режима у Кијеву.

Телефонски разговор је испао немогућ, јер, према речима самог Живковића, "све одлазне сигнале из Новоросије прате и после бомбардују артиљеријом те тачке за које сматрају да су проруске. Тако су нам погинула два козака на пункту".

Кијев оптужује oдреде Самоодбране на југоистоку зa катастрофу малезијског авиона. Шта мислите, ко је одговоран?

- По општем мишљењу кривицу за обарање путничког авиона сноси једино Украјинска војска која овим потезом жели да избоксује неколико дана примирја ради спровођења истраге. У ствари, позадина свега је покушај добијања времена ради прегруписавања украјинских јединица и њихиво извлачење из окружења. Стрелков је апсолутно одбио овакво "примирје" које му је предложено. Уосталом какав је интерес Новорусије да обара путничке авионе? С друге стране Украјина жели још једном очајничком манипулацијом да кривицу за рат и злочине пренесе на Руску Федерацију.

Да ли је по вашем мишљењу авион оборен намерно, да би неко охрабрио НАТО да се интервенише?

- Авион је свакако намерно оборен а шта је у главама украјинских олигарха то само Бог зна.

Да ли је тачно да је ваш одред прошле недеље имао четворицу рањених? Да ли стижу нови добровољци из Србије?

- Наш Четнички одред "Јован Шевић" је прерастао у Славјански четнички одред када нам се прикључио већ формиран Руски добровољачки одред. Сада нам се већ и прикључила и једна докторица Ања и један Бугарин. Заиста смо Славјански одред. У акцији око Луганског аеродрома смо имали укупно шест лакше рањених Срба и једног руса, Саша Клишња командира руског дела у нашем Одреду. Од шест четника тројица су сада у болници, једниг чека операција на обе ноге. остала тројица повређених су са нама у јединици а један је на поштеди док му се не санира рана на леђима. Долазак нових четника сам за сада стопирао јер смо у немогућности да их безбедно пребацимо на слободну територију. Они су спремни и чекају.

Где се тренутно налазите?

Ми се налазимо у Луганску јер је то деи територије Славеносербије који је нама интересантан. Овде је стање стабилно и фашизам неће проћи!!!

Тимур Блохин,

Читајте више наУкрајина из минута у минут


КАТЕГОРИЈЕ