Обожаваоци Мајкла Џексона обележиће пету годишњицу његове смрти

01-07-2014 11:56:00 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Обожаваоци краља поп-музике Мајкла Џексона по читавом свету обележиће пету годишњицу његове смерти паљењем свећа, посетом места везаних за његово стваралаштво, мада званичне манифестаије поводом годишњице у САД за среду нису планиране, саопштавају амерички медији.

Изненадни престанак рада срца однео је живот 50-годишњем Мајклу Џекстону 25. јуна 2009. године. Без обзира на то што краља поп-музике више нема, његово стваралаштво наставља да сваке године доноси милионе долара власницима ауторских права. Према подацима Times Media Company, од 2009. године они су зарадили на стваралаштву певача преко 600 милиона долара.

Без обзира на то што упркос очекивањима, други посмрти албум певача Xscape имао је ниске податке продаје, продуценти намеравају да наставе са објављивањем посмртних албума певача.

При томе годишњица његове смрти, како се очекује, неће бити обележена масовним званичним дешавањима и тог дана Мајкла Џексона ће се сећати само породица и обожаваоци.

У недавном интервјуу за издање The Sun старији син певача Принс Џексон је признао да сматра да је потребно ”сачувати легенду свог оца”. Он је био најбољи отац који може да се има. Васпитавао нас је исправно и нико не може да нас натера да га заборавимо, рекао је најстарији од троје потомака Џексона.

Према информцијама медија, велики део средстава које доноси име Џексона после његове смрти иде на издржавање његових наследника, њихово образовање, слободно време, здравље и безбедност.

Како саопштавају медији, традиционално на данашњи дан поклонии ће се окупити испред куће која се налази на адреси 2300 Џексон стрит у градићу Џерси државе Индијана, где је детињство провео краљ поп-музике. У Лос-Анђелесу обожаваоци ће се окупити испред звезде Мајкла Џексина у Алеји звезда, где ће запалити свеће у знак сећања на њега, као и поставити заставе из читавог света, као знак да га памте свуда.

У америчкој престоници поконика у сценским костимима Џексона дочекаће у једној од библиотека на југоистоку града, где ће бити одржано костимирано тематско вече.

Холандски обожаваоци планирају, тврде медији, да се окупе на плажи у Хагу, где ће запалити у знак сећања на њега свеће. У Шпанији Џексонови обожаваоци планирају да се окупе увече у среду на тргу Каталиније у Барселони.

Уочи годишњице за 175 долара могао је да се хеликоптером надлети калифорнијски ранч певача Неверленд. Имање на чијој територији је постојао забави парк и зоолошки врт, где је певач живео скоро 20 година, према информацијама Huff Post, до данас је затворено за посетиоце и његова судбина остаје неизвесна.