Модернизована петокрака - нови симбол руске армије

20-06-2014 09:20:58 | | Глас Русије/ vostok.rs |


У част представљања новог симбола руске војске, на полигону у московском предграђу Алабино биће организована бити цела презентација, саопштило је Министарство одбране. Између осталог, за госте свечаности тенкови ће "отплесати" валцер, војници десантних јединица ће показати способности у рвању, а виртуози из ваздухопловне групе "Руски витезови" продемонстрираће акробатско летење.

Нови званични симбол руске војске - модернизовану петокраку у бојама националне заставе - представиће у суботу на подмосковском полигону "Алабино", саопштила је војно-информативна служба.

Знак "Армија Русије" дизајнирао је пројектни биро Министарства одбране, и представља "класичан пентаграм, који сече сигурна хоризонтала, која истиче стабилност, подршку и достојанство", наводи се у саопштењу.

Знак, такође, представља и кретање напред и тежњу ка новим циљевима.

Приликом дизајнирања логотипа, дизајнери су се са пажњом односили ка војним традицијама земље, у којима петокрака снажно асоцира на победе руског оружја.

Подсетимо, нови симбол је већ привукао пажњу јавности - недавно је постао логотип ТВ канала "Звезда", који је подређен Министарству одбране, а такође је био стављен на војну технику која је учествовала у паради на Црвеном тргу 9. маја 2014.