Западне санкције нису утицале на руски извоз високопрецизног оружја

17-06-2014 10:55:18 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Огромна већина наших страних партнера не подржава напоре САД и Европе у ескалацији напетости међудржавних односа са Русијом. Сви наши уговори остају на снази, саопштио је директор холдинга Високопрецизни комплекси Александар Денисов.

Сви уговори Русије са страним партнерима о испоруци високопрецизног оружја остају на снази изјавио је у интервју за РИА Новости генерални директор Високопрецизних комплекса Александар Денисов.

Холдинг Високопрецизни комплекси производи широки спектар наоружања, од револвера Стечкин и ракетно-топовских противавионских система типа Панцир до средстава аутоматског управљања и тренажера за посаде тенка Т 90. Производња холдинга испоручује се у десетине земаља света, посебно Латинску Америку, Азију, Блиски исток и ЗНД.

„Огромна већина наших страних партнера не подржава напоре САД и Европе у ескалацији напетости међудржавних односа са Русијом. Сви наши уговори остају на снази“, рекао је Денисов.

Он је додао да су догађаји у Украјини отежали рад предузећа, као и домаћег одбрамбено-индустријског комплекса у целини.

Међутим, на основу супституције увоза и одређеног преформатирања сарадње са добављачима компоненти стабилизоваћемо ситуацију. Санкције неће имати ефекат на који су рачунали њихови идеолози. Пре ће ефекат бити супротан, рекао је генерални директор.

САД и ЕУ увели су према РФ санкције поводом ситуације око Крима, чији су се грађани на референдуму у марту изјаснили за улазак у састав Русије. Вашингтон и Брисел направили су листу лица којима је забрањено путовање у ове земље и замрзли њихову имовину. Осим тог земље Г7 запретиле су Русији санкцијама у многим привредним секторима, ако ситауција око Украјине буде ескалирала.

Читајте више наУкрајина из минута у минут