Рогозин не разуме зашто власти Молдавије не желе да се сретну с њим

09-05-2014 04:07:34 | | Глас Русије/ vostok.rs |


„Не разумем какав се то страх појавио код молдавских политичара. Ја нисам Таманска дивизија“, рекао је Рогозин новинарима у петак у Тираспољу, где је присуствовао свечаностима поводом Дана победе.

Заменик председника владе РФ Дмитриј Рогозин је изразио изненађење поводом тога што молдавске власти не желе да се сретну с њим.

„Рекли су ми да молдавско руководство одмара. Ј сам стигао синоћ касно и нисам хтео да их узнемиравам. Они су знали да ја долазим. Без обзира на то, мислим да би сутра могао да се у Кишињову сретнем са једним од потпредседника молдавске владе“, рекао је Рогозин у петак новинарима у Тираспољу, где је присуствовао у свечаностима поводом Дана победе. Руски потпредседник владе је изразио спремност да се сретне са представницима руководства Молдавије.

„Ми смо спремни за контакт. Ја не схватам какав се то страх појавио код молдавских политичара. Ама, нисам ја Таманска дивизија. Ја сам само дошао са својим пријатељима, колегама и сви знају повод. Рекли су нам да 9. мај није право време да се честита победа. Колико ја знам, од свих 365 дана у календару, управо је 9. мај Дан победе. Шта значи није право време?Можда неком и није, а нама је право време“, рекао је Рогозин.