Рамзан Кадиров: ``Ми не можемо да седимо и гледамо како убијају цивиле``

03-05-2014 11:59:22 | | / vostok.rs |


Председник Чеченски је рекао да су хиљаде Чечена спремни да бране цивиле Украјине.

Рамзан Кадиров је дао изјаву у вези са догађајима у Славјанску.

- Из украјинског града Славјанска стижу алармантне вести. Илегалне украјинске власти су почеле војне операције великих размера против сопственог народа и то са широком употребом оклопних возила, борбених хеликоптера. Град је блокиран. Цивили се не могу извући, жене, деца. Кијевски злочиначки режим корак по корак започиње грађански рат у Украјини. Нема сумње да је Кијев то одлучио да то ради недвосмислено уз подршку америчких власти, западних земаља и НАТО-а .

Лидер Чеченије хје такође подсетио да су "у Чеченији у рукама западних обавештајних служби обучавани терористи убили на хиљаде људи . "

- Иста судбину народу Украјине припремају и данас, НАТО и Сједињене Америчке Државе. Ја снажно осуђујемо понашање Запада и њихове присталице украјинске власти које су упутиле казнену операцију у Славјанск. Ми не можемо да седимо и гледамо како убијају цивиле. Верујем да Владимир Путин предузима конкретне мере за заштиту цивила у словенским и другим градовима Украјине. Ми у сваком тренутку чекамо наредбу председника Русије и спремни смо да је за кратко време спроведемо у потпуности.

Према Рамзану Кадирову, сада је хиљаде Чечена спремно да брани цивиле Украјине.

- Они само чекају на муњевиту рекацију. Сигуран сам да је исти дух и у другим регионима. Русија и њен народ подржавају чврсту позицију Владимира Путина у Украјини. Ово је важно, а не само да се прича у Савету безбедности УН .

Рамзан Кадиров је такође рекао да прима писма "са вапајима за помоћ."

- И они неће остати без пажње. Ми смо њихови сународници и у невољи их нећемо напустити. Саветујем онима који су заборавили, погледајте историју и запамтите да Русија није изгубила ниједан рат, јер у тренутку опасности има све људе који су као једна велика породица

Рамзан Кадиров је такође истакао "цинизам" Министарства унутрашњих послова Украјине у Одеси због пожара који је убио више од 40 људи, те је огорчен због поступака милитаната и "Десног сектора".

- То чак нису радили ни нацисти, прво да спале људе живе, блокирају улаз, запале их , а затим кажу целом свету - они су сами бацили запаљиве бомбе.То је врхунац цинизма, превелики безобразлук, рекао је Кадиров.

Специјалне јединице Рамзана Кадирова,

КАТЕГОРИЈЕ