Рогозин: Санкцијама против руског космичког програма САД подмећу својим космонаутима на МКС

30-04-2014 10:10:46 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Потпредседник владе Русије Дмитриј Рогозин сматра да су сви једноставно већ уморни од санкција, које САД и дање уводе против Русије. Он не може да верује да Американци не схватају да ће им се санкције вратити као „бумеранг“.

На сусрету са новинарима у Симферопољу потпредседник владе РФ Дмитриј Рогозин је изјавио да, уводећи санкције против Русије, Американци подмећу својим космонаутима на МКС, јер ће се било која ограничења аутоматски одразити на становнике САД.

„Искрено говорећи, већ су додијали својим санкцијама, а сами не схватају да ће им се те санкције вратити као бумеранг“, цитира Интерфакс речи руског чиновника.

Рогозин је, између осталог, говорио о производњи ракета, јер управо ту област, према његовим речима, Американци хоће да униште. „Ако желе да нанесу удар на руску производњу ракета, они аутоматски подмећу својим космонаутима на Међународној космичкој станици“, сматра Дмитриј Рогозин.

Он је, такође, истакао да у космичкој области санкције ударају не само по Русији, него и по Европској космичкој агенцији, која производи сателите са базом руске производње. „И сада ти сателити ником не требају“, закључио је потпредседник владе РФ.

Напомињемо да је данас нешто раније државни секретар САД Џон Кери изјавио да САД у насјкорије време могу прећи на четврту фазу санкција против Русије. То подразумева ограничење рада са целим секторима економије, као што су енергетски, финансијски и одбрамбени.

Читајте више на
Украјина из минута у минут