Рјабков: Русија има спреман одговор на санкције

29-04-2014 12:53:27 | | Глас Русије, фото: Голос России/ vostok.rs |


Заменик шефа руске дипломатије је рекао да САД политиком санкција „покушавају да скрену земљу са изабраног пута применом неподобних средстава“. И у таквој ситуацији, према његовим речима, Москва не може остати по страни.

Сергеј Рјабков је у уторак изјавио да Русија има спреман одговор на спискове санкција Запада и да ће се у најскорије време предузети неколико мера.

„Ми не само да имамо: нешто већ дејствује, а нешто ће бити уведено у најскорије време. Постоји питање какав ће бити управо симетрични одговор, шта ће укључити. Нема потребе да се с тим жури. Али, ће се сигурно десити“, саопштио је дипломата у интервјуу интернет издању „Газета.ру“.

Он је рекао да САД политиком санкција „покушавају да скрену земљу са изабраног пута применом неподобних средстава“. И у таквој ситуацији, према његовим речима, Москва не може остати по страни.

„Ми смо прилично хладнокрвни људи и спремни смо да сваки заокрет у кризи (или неки развој) размотримо на Декартов начин – са неке дистанце, удаљености, не подлежући неким страстима, бури у души. Неки на тој страни људи, не могу да се помире са овим што се дешава. То је бреме људских страсти – ја бих тако описао то што се сада дешава у Вашингтону“, рекао је Рјабков.

Читајте више наУкрајина из минута у минут