Српске златне девојке: задовољство пуцати у Москви

05-03-2014 01:17:39 | | Глас Русије/ vostok.rs |


У Москви је данас женска стрељачка репрезентација Србије освојила златну медаљу у екипној конкуренцији у гађању ваздушном пушком на Европском првенству и тиме оборила европски рекорд.

Велики успех селекцији Србије донеле су Андреа Арсовић, Ивана Максимовић и Драгана Тодоровић. Сребрну медаљу освојила је Немачка, а бронзану Италија.

У појединачном такмичењу, Андреа Арсовић и Ивана Максимовић освојиле су данас сребрну, односно бронзану медаљу у гађању ваздушном пушком на 10 метара.

Арсовићева је до сребрне медаље дошла резултатом од 206,6 кругова, а Максимовићева је освојила бронзу са 184,9 кругова. Уз срдачне честитке трима нашим златним девојкама, питали смо их и за утиске које ће понети са овог такмичења. Андреа Арсовић одговара:

- Морам признати да нам је Москва донела срећу, данас смо освојиле екипно златну медаљу и обориле европски рекорд што је изузетно важно за нас јер је ово историјски успех.

Ушла сам у финале и искрено, надала сам се медаљи, јер сам од прошле године на свим такмичењима долазила до финала. Ево, данас сам се потрудила мало више и морам признати да сам више него срећна. Последњих пар месеци смо се сви заиста трудили и вредно радили и ево, дошло је до медаље.

Ово је најбоље организовано Европско првенство на којем сам учествовала. Хала је јако велика, имали смо довољно простора и за спремање за такмичење. Организатори су се потрудили, хала за финално такмичење је фантастична, са великим видео-бимовима преко којих се аутоматски прате и гледају резултати и наравно снимци стрелаца и самим тим атмосфера је боља.

И Ивани Максимовић велике честитке у име наше редакције:

- Хвала. Ово је заиста велики дан за екипу. Освојено је прво место, златна медаља и нови европски рекорд. Тачније, ово је прва златна медаља за Србију- тако да сам и срећна и поносна, јер је ова медаља битна како за нас, тако и за цело стрељаштво.

За мој данашњи пласман, бронзу- шта могу друго да кажем осим да сам презадовољна. Успела сам да се изборим и са тремом и са притиском, а освајањем ове медаље сам испунила свој циљ.

Сад се окрећемо ка новим задацима и припремама за Светско првенство у септембру.

Хала ми се веома допада- осветљење је одлично и било је топло. Тако да су услови који су битни за нас стрелце, да покажемо добре резултате на такмичењу, заиста били на нивоу. Свака част организаторима. Било је задовољство доћи у Москву и пуцати овде.

Мушка репрезентација Србије у гађању пиштољем, коју су чинили Дамир Микец, Андрија Златић и Димитрије Гргић није имала толико среће. Они су данас наиме, освојили шесто место . Злато је освојила екипа Украјине.

Јована Вукотић