МСП РФ: Запад се је здружио у савез са неонацистима који руше православне цркве

03-03-2014 03:59:34 | | / vostok.rs |


Министарство спољних послова Русије је саопштило да "неприхватљиве претње" које је изрекао амерички државни секретар Џон Кери у вези са ситуацијом на Криму нијсу успеле, те да узму у обзир насилне нападе у Кијеву коју спроводе екстремисти.

Уобјављеномсаопштењу, министарство каже да ће Керијева реторика "хладног рата " учинити ништа да казни "радикалне екстремисте" који су извршили пуч, већ тражи да се стави фокус на Руску Федерацију.

Министарство спољних послова оптужило је Вашингтон и његове савезнике да затварају очи на ексцесе и оно што се зове екстремисти, русофобске и антисемитске силе које делују у Кијеву.

"И док прећуткују ово, САД и њени савезници су затворили очи од ексцеса екстремиста на Мајдану, њихово малтретирање политичких противника и обичних грађана, као и њихов антисемитизам и милитантне русофобије. "

Москва додатно оптужује европске силе које седе скрштених руку док "новорођени режим у Кијеву" гази ЕУ посредовани споразум од 21. фебруара, а на основу којег је Јанукович постигао договор са опозицијом да се реши криза. Министарство је приметило да су министри спољних послова Француске, Немачке и Пољске потписали документ који је бачен кроз прозор када су "опозиционе" снаге кренуле у рушилачки напад следећег дана. У том процесу, Запад је ефективно у савезу са неонацистима који руше православне цркве и синагоге и "прогласили рат руском језику."

У недељу је Кери запретио да ће "изоловати" Русију економски и политички због примене Војске на Криму.

"Они једноставно нападају другу земљу под лажним изговором да би потврдили своје интересе", рекао је Џон Кери у интервјуу за Енбиси. "Ово је чин агресије који је потпуно измишљен у смислу његовог изговора. То је понашање из 19. века у 21. веку . "