Најозбиљнија изложба у историји руско-србских компанија

26-02-2014 07:22:20 | | Глас Русије, © Коллаж: «Голос России»/ vostok.rs |


Наша радиокомпанија је инфорамациони партнер бизнис-изложбе Russia-Serbia-Expo-2014, која ће протећи у Београду у марту ове године. Међу више од 40 учесника из Русије и Србије је србско-руски инвестициони консалтинг Руссербиз који ради у Новом Саду.

Његова главна специјализација је грађевина и некретнине. О самој компанији Руссербиз и о њеном раду говори генерални директор Драган Антуновић.

- Ми смо релативно млада компанија, улазимо у трећу годину постојања. Базирали смо на односима између Србије и Русије. Фактички се трудимо да заступамо интересе Русије на територији Србије.

Према речима Драгана Антуновића, његово предузеће планира и даље да развија односе са Русијом. И у том погледу његово чедо већ има одређене успехе.

- Наша компанија је претпрошле године ишла у Нижњи Новгород на бизнис-самит. Закључени су конкретно договори о међусобној сарадњи. Бавимо се интересима страних компанија, а највише руским, које се баве енергетиком, изградњом. Заступамо и личне интересе физичких лица из Русије који хоће да купују некретнине, улажу у бизнис или у изградњу неких стамбених комплекса. Ми их пратимо од самог почетка до краја.

По речима Драгана Антуновића, учешће у изложби Русија-Србија-Експо-2014. за њега је врло интересантно.

- Наша су очекивања да је ово можда први озбиљан бизнис-сајам где се представљају руске фирме. Претпостављам да оне хоће да виде и да осете Србију. Све до сада наступале су две три фирме преко привредних комора. И срећан сам што долази толико велики број руских компанија. Руске фирме ће тражити свог стратешког партнера на територији Србије да развијају своје започете послове у Русији на територији Србије. Биће добро што ће можда неке српске компаније наћи неког руског партнера за кога ће да раде на територији Србије. За нашу компанију је изузетно важно да успостави неке међусобне односе са тим фирмама и да покуша да њима презентује буквално бизнис-потенцијале Србије.

Григориј Соколов,