Налазите се на страници > Почетна > Блог > Ратници "топлих крајева"

Ратници "топлих крајева"

25-02-2014 05:06:19 | | etleboro.com/ vostok.rs |


Термин ратници „топлих крајева“ користи се за групе које су окупили различити лобији како би изазвали конфликте и дестабилизовали земље такозване „сиве зоне“. Након Северне Африке и Сирије и Украјина је пала под неумољиви утицај насилних револуција и спонтаних про – демократских и про – европских покрета. Њихов успех покривају директори медија и уз монтиране снимке очајног народа приказују бруталност полицијских снага, што доводи до тога да оваква оркестрирана пропаганда увери посматрача како се револуција стварно догађа. Међутим, реално гледано Украјина је гурнута у цивилни рат након месеци бескорисних и неуверљивих преговора који су имали само један циљ, да се сруши постојећи политички режим и прекине свака сарадња Кијева и Москве. Сваки понуђени захтев за собом је повлачио и нове предлоге, вртећи се стално у зачараном кругу. Циљ фонда Еуромаидан није било да се преговара са институцијама, него да се оне уруше. Не постоји нити једна једина могућност за преговоре јер ништа више не може зауставити машину која из дана у дан руши све пред собом погоршавајући ситуацију. Хроника недавних догађаја пружа занимљиво полазиште из ког се може видети колико има истине у аргументима са којима се манупулише. Овом нарушеном примирју иду у прилог и слике из свих међународних медија на којима се види да је од стране полиције нападнута група „активиста плаћеника“ у време када се у Бриселу одржавао састанак званичника са украјинским властима.

На први поглед се чини да је полиција пуцала у правцу “мирних“ протестаната који су се полако кретали. Ако се мало боље погледа, онда се могу приметити и мањи детаљи који показују да је овај инцидент инсцениран и на детаљан начин снимљен врло „професионално“.

Низ слика које следе показују прве пуцњеве који долазе иза леђа протестаната, са експлозијом и пуцњевима на редове полицајаца. Затим, можете видети да се само једна особа окренула према правцу камере и одакле је пуцано, а да су остали наставили да се крећу напред. Полиција је након пуцњева, отворила ватру у уверењу да су и демостранти наоружани. Када је пуцњава започела, многи су из групе демонстраната били рањени, али особа из групе , такозвана „кртица“ и даље стоји иза дрвета. Снимак не објашњава зашто се ова група људи још увек креће према полицијском коридору. На свака три корака покривају главу знајући да су агенти спремни да у сваком моменту отворе ватру. Квалитет слике је врло стабилан и у високој резолуцији, што свакако говори да је сниматељ био врло близу догађаја, знајући где да усмери свој објектив и врло мирно и потпуно контролишући слијед догађаја у овој ситуацији.

У исто време, друга камера је постављена на другој страни цесте и из привилеговане позиције снима акцију полицајаца који су се налазили у одбрамбеном положају зграде институције. Очигледна је манипулација медијском поруком са врло брзом монтажом. Увезани медији су врло координисано преносили слике догађаја у посљедних неколико дана, у којима се виде протестанти под пуном герилском опремом. Бивши псеудо – нацисти, криминалци,. насилници, прљави играчи, стоје у реду да се прикључе урбаној герили и тренирају