Каирска пророчица: Трећег светског рата неће бити

05-02-2014 12:27:55 | | Глас Русије, фото: Голос России/ vostok.rs |


Египатска и читава арапска штампа крајње осетљиво прихвата војну тему. Јасно је, у не баш стабилни регион у последње три године дошла су два рата: у Либији и Сирији. Уопште Блиски Исток више пута је балансирао на ивици великих и малих ратова. Локални политиколози смело оперишу појмом Трећи светски рат. Како у преносном смислу („Трећи светски рат се већ води“), тако и у директном, описујући прогнозе за блиску будућност.

Кариска пророчица Џој Ајад у интервјуу за Глас Русије умирује људе на Блиском Истоку и у другим регионима.

- Трећег светског рата неће бити. Многи пророци, астролизи и чак неки прдставници свештенства тврде да предстоји рат. Али то није тако. Ја најпажљивије пратим све промене астролошке карте Земље. Земљи у целини рат везан за масовну примену насиља не прети. Свет очекују дуге битке. биће, несумњиво, наставак економских и информационих ратова. Наставиће се светска битка за умове и душе људи. Све то ће бити. Али догађаји попут Првог и Другог светског рата, када су се на половини планете бориле армије на копну, на води у у ваздуху, тога неће бити.

Предстоје председнички избори у Египту. Већина Египћана би хтела да види на дужности председника актуалног министра одбране Абдела Фатаха ас-Сисија. А шта ви кажете о исходу наредних избора?

- Ас-Сиси неће бити наредни председник Египта. На чело земље ће стати други човек, - спремна сам да наведем његово име. Овај човек се у датом тренутку налази у Уједињеним Арапским Емиратима – то је бивши премијер Египта Ахмед Мухамед Шафик Заки.

На њега указују сви моји астролошки прорачуни, као и књига предсказања са којом ја поредим. На Ахмеда Шафика је указивало много тога од самог почетка, али ја сам ипак сумњала. На пример, у књизи је било речено да ће то бити „човек доброте“. А ту је све јасно из самог имена (Шафик на арапском значи – „испољавајући доброту“). У његовом имену треба да буду три слова „м“ – тако она и јесте (у арапском правопису). Али мени су недостајали подаци о његовим родитељима. Помогли су ми пријатељи који су ми пружили податке о родитељима Шафика – и тада се све коначно подударило.

Схватам да је оно што говорим неочекивано, зато што су тог човека за последњих годину и по многи код нас заборавили. И ја дубоко поштујем генерала ас-Сисија, који је врло много учинио за нашу земљу. Поштујем осећања десетина милиона људи који желе да виде као председника само Ас-Сисија. Схватам да ћу том својом прогнозом само изазвати гнев многих људи у нашој земљи. Али ништа не могу да урадим: видим на дужности председника Египта другог човека – и то је Ахмед Шафик.


Џој Ајад не по први пут изазива чуђење у Египту и ван његових граница својим предсказањима. Ипак, многа од њих су се остварила, на још веће чуђење људи. Да видимо шта ће бити овог пута.

Амру Омран,