Новогодишња честитка Председника Путина грађанима

01-01-2014 05:50:00 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Драги пријатељи! Ми смо на прагу нове, 2014. године. За неколико минута закорачићемо из садашњости у будућност.

Прославља овог дивног празника једна је од наших најтоплијих, најсрдачнијих традиција. Она се преноси из генерације у генерацију, обједињујући све нас. Прошле године морали смо да се суочимо са проблемима и да прихватимо изазов озбиљних искушења, између осталог таквих као што су нечовечни терористички акти у Волгограду и невиђене по размерама елементарне непогоде на Далеком Истоку. У дане искушења Русија је увек постајала јединствена. Ове године, драги пријатељи, обраћам вам се са новогодишњом честитком не као обично из Московског Кремља, већ са Далеког Истока, куда сам допутовао да дочекам Нову годину са онима који су прошли искушења стихије али не могу за сада да прославе празник у сопственој кући и да заједно са њима честитам читавој земљи и подигнем чашу за наш народ, за здравље свих који су се пожртвовано борили против поплаве, који су испољили милосрђе и бескорисну великодушност.

Драги пријатељи, клањамо главу пред жртвама жестоких терористичких актова, сигурно, жестоко и доследно настављамо борбу против терориста до потпуног њиховог уништења. Ми ћемо подржати све пострадале, учинити све што је било планирано, обновити и изградити све што је планирано да се обнови и изгради.

Истовремено прошле године много смо постигли. Наша земља је постала боља, богатија, удобнија, упорно брани своје интересе у међународним пословима. И зато се данас искрено радујемо доласку нове године, дочекујемо је са надом и сањамо о будућности. Ма где се налазили у овом тренутку, атмосфера дивне Новогодишње ноћи греје наша срца. Са оптимизмом гледамо у будућност, искрено верујемо у боље сутра, у срећу и успех. И свако од нас схвата да благостање не долази само од себе. Оно се постиже напетим радом и личним усавршавањем, тежњом грађанина да реализује планирано. Од тих достигнућа се и стиче судбина наше Родине, а брига о својој породици, деци, родитељима нераскидиво је везана са одговорношћу за Русију, за земљу у којој живимо, коју волимо и коју желимо да видимо успешном и просперитетном. Ова осећања јачају наше јединство и само заједно можемо да будемо јаки, да осигурамо напредак Русије, да постигнемо испуњење наших заједничких планова и замисли.

Драги пријатељи! У новој години још много тога нам предстоји да урадимо у економији, у побољшању стандарда грађана, на највишем нивоу да одржимо Олимпијске и Параолимпијске игре до којих је остало нешто више од месец дана.

Новогодишња ноћ је време када на посебан начин постајемо свесни колико смо сви блиски. И хајде да захвалимо једни другима за разумевање и помоћ, за љубав и бригу. У свакодневној журби ми ретко то чинимо. Али управо подршка ближњих и поузданост пријатеља увек нам уливају сигурност у себе, жељу да им дамо више него што смо добили.

Желим вам здравље и срећу! Нека у сваком дому буде много радости! У свакој породици нека влада слога и благостање!

Русијо, срећна нова 2014. година!