Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Хокеј у Сочију на дуге стазе

Хокеј у Сочију на дуге стазе

29-12-2013 11:50:11 | | Глас Русије, фото: ЕПА/ vostok.rs |


У Сочију је одржана трећа етапа Европског хокејског турнира ове сезоне. Она је још једном тестирала припремљеност леденог дворца и читаве инфраструктуре за одржавање олимпијског хокејашког турнира.

Репрезентација РФ је заузела треће место, она је добила прву утакмицу против шведске репрезентације, а онда изгубила од репрезентација Финске и Чешке. Не вреди озбиљно процењивати спортске резултате турнира у вези са Олмпијадом. Тренери данас формирају саставе, оптимално спајање играча и тако даље. Разуме се, навијачи би хтели да њихови омиљени тимови почев од августа побеђују све. Међутим, и ту има правило – не сме се залетати пре времена. Куп Стенлија у Северној Америци и Куп Гагарина у Континеталној хокејашкој лиги победници редовних шампионата не добијају. Време, када је 1970-1980-х година репрезентација СССР-а била за главу виша од свих (бар у Европи), те је добијала све турнире, давно су прошла. Поред тога, у фебруару у Сочију састави тимова ће се битно разликовати од оних, који су учествовали у овом турниру. Министар спорта РФ мирно прихвата неуспех хокејашке репрезентације у Сочију.

- То је ипак предолимпијски турнир. Овамо су били позвани кандидати за Олимпијске игре. До средине јануара морамо да одредимо саставе тимова. Мислим да ће то бити борбена репрезентација. Мислим да ће бити све нормално, када буду дошли наши момци иза океана. Они самопрегорно играју на свим светским шампионатима.

Турнир је био веома користан за тренерски штаб репрезентације РФ на челу с Зинетулом Биљалединовим. Почетком сезоне су била питања у вези са Александром Радуловим, који није баш много резултативан у свом клубу (у ЦСКА). Коментатор ТВ канала Русија-2 Андреј Федотов је уверен да у руској етапи Еврохокејског турнира у Сочију Радулов није заслужио критике, те је заслужио да га позову у олимпијски тим.

Радулов је, мислим, у потпуном реду.

Пријатан утисак је оставила игра голмана репрезентације Русије Александра Јеременка. Судећи по свему, он ће бити трећи голман после Сергеја Бобровског и Семена Варламова. Ледени дворац Велики је био пун навијача. Међутим, сезона летовања је прошла, до Олимпијаде има више од месеца дана. На трибинама су били управо становници Сочија, а то значи да ће се овде хокеј одомаћити.

Сергеј Румјанцев,