Вик Вајлд: у Русију за својом љубављу

13-12-2013 11:04:43 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Прича о Вику Вајлду и Алени Заварзиној је прави сценарио за холивудски филм. Она је успешна спортисткиња, светски шампион у сноуборду и лепотица. Он није много успешан спортиста, који је више година заступао репрезентацију САД, али није се потпуно реализовао у омиљеном спорту. Све се променило после њиховог сусрета. Ради вољене особе се Вик прво преселио у далеку Русију, научио туђи језик, почео да наступа под другом заставом. Испало је да није то све било узалуд.

Њихов роман је почео у марту 2011. године. Руска спортисткиња Алена Заварзина је на светском щампионату у Шпанији сензационално заузела прво место у паралелном слалому. Том такмичену је присуствовао и амерички сноубордиста Вик Вајлд, који је обратио пажњу на талентовану Алену. Ни језичка препрека, ни растојање од неколико хиљада километара нису омели заљубљенике. Осећања су испала јача, те после пар месеци је Американац стигао у Русију са предлогом да се венчају. Он је без колебања променио боравиште и почео да наступа у истом тиму са својом женом. Вик је доказао: љубав даје полет и подстиче за нове подвиге, међу њима и спортске, - истиче коментатор Eurosport Антон Кучеров.

- Од протекле сезоне Вик наступа за наш тим. Пре тога је он пропустио годину дана, наступајући за репрезентацију САД, где није постигао неки успех. Када је он оженио нашу Алену, дошао у Русију и почео да наступа за нашу репрезентацију, од те исте сезоне је почео да постиже на Светском Купу добре резултате: међу њима је треће место на светском шампионату. То је уствари велики успех, јер мушки паралелни сноуборд је код нас био гори од женског, међутим, данас су они прктично једнаки.

После тријумфалног наступа Американца је тренер репрезентације Денис Тихомиров назвао Вика лидером мушког тима Русије. Међутим, сам спортиста не сматра себе звездом, те наставља да упорно тренира, као и Алена. Породични односи им не сметају, свако зна за приторитете, - каже Денис Тихомиров.

- Алена је његова колегиница у послу, с једне стране, истовремено је она његова жена. Међутим, рад је за њега данас на првом месту. Он увек строго уважава режим, много анализира, одговорно прилази свакој ситници. Све се разматра у дијалогу.

Међусобни односи су омогућили напредовање не само Вику, већ и Алени. Како је више пута истакла сама спортисткиња, Вик ју је научио да се предаје омиљеном послу за више него 100 одсто. Безусловно, Вајлд је донео у репррезентацију ново расположење, - каже Денис Тихомиров.

- Допада ми се како је он мотивисан, како се односи према вежбању. Пре свега, он то воли, данас је то његово животно дело. Својим владањем он стави на знање другим спортистима у нашем тиму како се треба професионално односити према својим обавезама.

Свој озбиљан однос према раду Вик доказује на сваком такмичењу. Рецимо, у последњј етапи Купа Русије у сноуборду он је заузео прво место у паралелном слалому. Алена није учествовала због трауме, она је подржавала мужа као гледалац. Сама она планира да ће се опоравити до средине октобра и наступити у Светском Купу у Италији. Оданде ће амерички пар, како они себе у шали називају, ићи у Сочи, где ће се борити за олимпијске медаље.

Александра Дибижева,