Бјанка Мадиа: У предграђима Дамаска терористи силовали 37.000 жена

05-12-2013 06:01:44 | | Глас Русије, фото: SXC.hu/ vostok.rs |


Број жртава у току рата у Сирији премашио је сто хиљада људи, број избеглица прешао је два милиона. Статистика обично заобилази број пострадалих жена. Али како је рекла за Глас Русије учесница женског покрета у Сирији Бјанка Мадиа, број злочина против жена битан је део трагичне статистике тог рата:

- У последње три године број силовања је огроман. Недавно је организација Хјуман Рајтс Воч објавила реферат о положају сиријских жена, али у њему нема ни капи истине. Он је био направљен само да се оптужи власт, тамо нема ни речи о злочинима терориста. Са пуном одговорношћу могу да кажем да терористи Џабхат ан-Нусра и Исламске државе Ирака и Леванта упадају у мала села, отимају жене, силују их, а после тога убијају или остављају у сексуалном ропству.

Према подацима извештаја Комисије за национално помирење Сирије, у предграђима Дамаска забележено је 37 000 случајева силовања. И то су подаци само из оних градова и села који су били ослобођени од терориста. За сада нема података о оним регионима које држе терористи. Истинитост мојих речи могу да потврде многобројни видео снимци. Терористи веома воле да снимају своје „подвиге“: када секу главу још једном „неверном грешнику“ или када силују, они то снимају. Затим, када армија чисти регион од терориста, налази видеоснимке на телефонима убијених бандита.

Недавно је био нађен видео који је већ објављен на Итнернету. У једном од квартова Хомса терористи су отели младе девојке и жене, скинули их и провезли у отвореном камиону по свим путевима кварта. Путем се камион заустављао и силовали су их. При томе жене ових терориста су честитале силованим женама нови статус наложница. Био је нађен видео на којем жене са затвореним лицима секу груди силованима, а затим бацају тела на ђубриште. Таквих случајева је много, најчешће се они дешавају у Хомсу и предграђима Дамаска. На ђубриштима се налази мноштво тела убијених жена са одрезаним деловима тела.

У Хомсу је један психолог написао у реферату о својој врло младој пацијенткињи која је подвргнута групном силовању у заробљеништву терориста: Колеге и ја не можемо до сада да је излечимо. Она стално кида одећу и удара главом о зид, покушавајући да се убије.

Многе жене после нечег таквог беже у Либан, Турску, Јордан. Желе да забораве живот у Сирији и трагични догађај. И колико тамо има пострадалих жена, не зна се.

Ибрахим Наоваф,


КАТЕГОРИЈЕ