Нови стари председник Међународног паралимпијског комитета

27-11-2013 10:21:33 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Филип Крејвен је поново изабран за председника Међународног паралимпијског комитета на четврти мандат. Избори су одржани у Атини на 16. генералној скупштини комитета.

За 63-годишњег Филипа Крејвена гласало је 127 од 147 представника националних паралимпијских комитета. Тако он већ по четврти пут постаје председник Међународног паралимпијског комитета. Следећи мандат за британског чиновника биће последњи. Реизбор сера Крејвена говори о подршци његовог усмерења на развој паралимпијског покрета — уверен је генерални секретар Паралимпијског комитета Русије, посланик Државне думе Михаил Терентјев.

- Фил Крејвен одавно и циљано подржава припрему Паралимпијских игара у Сочију и у другим градовима. Зато ће његова подршка надаље доприносити томе да од Игара до Игара буде повећан ниво припремљености спортита и да се прошири Паралимпијски покрет у оним земљама где је он тек почео да се развија.

Сер Филип Крејвен први пут је стао на чело Међународног паралимпијског комитета 2001. године. Ипак по истеку овог мандата он више не може да се кандидује. Према правилима комитета, председник може да остане на својој дужности максимум три мандата заредом.

Кира Калинина,