НАТО донација Србији - рак дојке

22-10-2013 10:38:47 | | Глас Русије/ vostok.rs |

Скривање истине од јавности као резултат подземног рада моћног америчког лобија у Србији


У Србији од рака дојке сваке године оболи преко 4.500 жена, а чак 1.600 њих умре од те болести. Стручњаци за следећу годину најављују праву експлозију малигних тумора, јер је то година њиховог клиничког манифестовања после дејства америчког осиромашеног уранијума пре 14 година.

Након 14 година од НATO агресије и засипања Србије пројектилима са осиромашеним уранијумом, најновији подаци Централног регистра за рак показују да у Србији од рака дојке сваке године оболи преко 4.500 жена, а чак 1.600 њих умре од те болести. Истраживања показују да у Србији свака 12. жена оболи од неког облика рака дојке, а поражавајући су и подаци Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић- Батут“ који показују да је у последњих десетак година и број оболелих од леукемије и лимфома повећан за 110 одсто, док је број умрих од ових болести повећан за 180 одсто.

Нажалост ови подаци нису уопште изненађујући, јер је на Србију током НАТО бомбардовања бачено 15 тона осиромашеног уранијума, који је и у најмањим количинама изузетно канцероген, и доводи до генских мутација и рађања потомака са психофизичким деформацијама.

Посебно је трагично што ће осиромашени уранијум, који је највише бачен на Косову и Метохији и у деловима Пчињског округа, остати на овом терену вечно, јер је његово време распадања чак четири и по милијарде година.

Оно што се прећуткује у европским метрополама јесте и да нису само становници Србије угрожени његовим дејством, јер је пре четрнаест година ношена ветром прашина осиромашеног уранијума стизала и у многе европске земље, где су се честице те прашине таложиле на земљу и тако доспевале у површинске воде, биљке и животиње и улазиле у ланац исхране.

Болест се у овим случајевима није јавила одмах по дејству канцерогене материје, већ после одређеног периода, који за леукемију и лимфоме износи у просеку седам и по година, док за такозване солидне туморе- карцином дојке, грлића материце, плућа и дебелог црева, тај латентни период је петнаест година.

Због тога се резултати америчке операције „Милосрдни анђео“ на Балкану тек очекују, а стручњаци за рак у Србији за следећу годину најављују праву експлозију малигних тумора, јер је то година њиховог клиничког манифестовања после дејства америчког осиромашеног уранијума, слично као што се десило 2006. године са леукемијом и лимфомима.

Према проценама лекара само до краја ове године у Србији ће бити откривено 40 хиљада новорегистрованих малигних тумора, од којих ће умрети 22 до 23 хиљаде људи.

Штетне последице милосрдног бомбардовања Југославије осетили су и страни војници из састава Кфора на Косову, а тужилаштво у Италији је својевремено покренуло истрагу због све већег броја оболелих од рака после учешћа њихових војника у мировним мисијама, укључујући и Косово.

Према подацима италијанског Удружења жртава осиромашеног уранијума, преко 300 војника, који су били припадници НАТО трупа, умрло је од разних врста тумора, а преко 3.600 њих је оболело.

Интересантно је и да су се италијански војници на Косову готово увек налазили на локацијама на које су бачени уранијумски пројектили, док мировњаци из неких других држава нису прилазили тим местима. Према званичним подацима међу Немцима нема мртвих, међу Американцима их има веома мало, док је број настрадалих француских војника нешто већи, али ни приближно као Италијана.

И поред тога што је НАТО својевремено признао да је током агресије бацио 31 хиљаду пројектила са осиромашеним уранијумом на 112 локација, и што свакодневни подаци говоре о значајном порасту малигних обољења, у Србији још не постоји озбиљна студија која би прецизно проценила дугорочне здравствене последице експлозија НATO бомби.

Остаје само питање да ли је и ово несхватљиво скривање истине од јавности резултат подземног рада моћног америчког лобија у Србији, као што је својевремено у најмању руку мазохистичка била одлука званичног Београда да приликом гласања у УН о томе да ли муниција са осиромашеним уранијумом треба да остане у арсеналима великих сила, буде уздржан.

Игор Гојковић,