Кличко лако добио „меч века“

06-10-2013 09:16:03 | | Глас Русије, фото: ЕПА/ vostok.rs |


Украјинац Владимир Кличко је остао неприкосновени краљ тешке категорије пошто је у Москви победио Руса Александра Поветкина и одбранио титуле светског боксерског шампиона у верзијама WBA, WBO, IBF, IBO, као и појас часописа Ринг.

Кличко је победио на поене 119:104 једногласном одлуком тројице судија.

Украјинац је током борбе забележио четири нокдауна, а занимљиво је и да је забележио победу у 12 рунди, а да није ударио противника у тело.

Ово је била једна од најлошијих борби Кличка у веома дугом периоду јер је претерано држао противника, односно улазио у клинч и заустављао борбу. Због тога му је судија одузео и поен.

Кличко је непоражен од 2004. године, а ово му је 61. победа у каријери, док је Поветкин забележио први пораз после 26 мечева.

Кличко је овом борбом зарадио 17 милиона долара, а мечу на Олимпијском стадиону у Москви је присуствовало много званица из политичког и јавног живота.

Бивши шампион света у верзији WBA Николај Валујев каже да се судија правио да не види „забрањене захвате“ Владимира Кличка. „Хвала Саши (Поветкину) што је разочарао милионе људи који су очекивали да ће Кличко победити нокаутом. Хвала његовој екипи која је помогла да буде у најбољој форми. Хвала свим навијачима који су подржавали „Руског витеза“, пише Валујев на Твитеру.

Он тврди да је предвидео да ће Кличко осам рунди „висити“ на Поветкину, користећи забрањене захвате.

„Чудно али судија то није примећивао. Само је једном опоменуо Кличка и одузео му поене. Мене би за тако нешто опоменули пет пута. Моја супруга Галина сматра да Владимира Кличка треба дисквалификовати и изјурити га из бокса“, - пише Валујев.