Тајна чељабинског метеорита ће ускоро бити откривена

26-09-2013 09:59:19 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Научници и следбеници новонастале „Цркве Чељабинског метеорита“ са нестрпљењем очекују резултате операције извлачења највећег дела небеског изасланика из језера Чебаркуљ (Чељабинска област, Урал). Подизање дела метеорита, тешког 600 килограма, на површину треба да почне 26. септембра.

Рониоци су већ истражили објекат, који се налази у густом слоју глине на дубини четрнаест метара. Метеорит је пао у Чељабинску област ујутро 15. фебруара. Он је ушао у атмосферу брзином 15-20 км/секунду (око 70 хиљада километара на сат) и експлодирао на висини 30-50 километара. Било који метеорит је делић ванземаљске супстанце. Научници увек могу да рачунају да он садржи неку тајну, као и нове информације о процесима који се дешавају ван Земље, каже научни сарадник Института астрономије РАН Дмитриј Вибе:

- Још један аспект, због чега је интересантан Чељабински метеорит, је у вези са тим како се распадају та тела у атмосфери Земље. Захваљујући томе што је детаљно документована спољна страна овог процеса, ми знамо како је са спољне стране изгледало то распадање. Са тачке гледишта истраживања метеоритне астероидне супстанце било би интересантно упоредити ово са резултатом, т.ј. проучити делиће који су остали од њега. А, један од најкрупнијих делова ће бити посебно интересантан.

Са нестрпљењем очекују извлачење Чељабинског метеорита и следбеници езотеричне верзије. Следбеници новонастале „Цркве Чељабинског метеорита“ би, такође, хтели да га поседују. Они сматрају, да је то информациони пакет који садржи податке, које је виша сила одлучила да поклони човечанству, које је ступило у епоху Водолије. Према мишљењу руководиоца Центра за психологију „Блештећи свет“, парапсихолога Светлане Качевске:

- Ми смо, мада и условно, прешли у нову димензију. Прошлост је завршена, човечанство мора да се научи да живи на нов начин. Та свемирска бића, која већ живе у овом простору, управо они су нам послали овај метеорит. Зато су људи осетили ту јаку светлост. У ствари, то је светлост наше душе, наше стваралаштво, то је живот, ново схватање себе, то је дуг живот.

Директор Међународне школе магије „Парацелс“, Владимир Орлов истиче другу верзију природе Чељабинског метеорита:

- Можда је то нека опомена. Тим пре што постоје информације да је овај метеорит оборен са Земље неким зраком. А, те службе које контролишу зраке, нису хтеле да имају жртве, него да се живот на Земљи настави

Истовремено се темом космичког дошљака позабавио и бизнис. Метеорски бренд се активно шири на Уралу. Један од пројеката је повезан и са Олимпијским играма у Сочију. Спортисти, који победе 15. фебруара – на дан пада метеорита – ће добити специјалне награде са метеорском симболиком. Те награде ће направити оружари уралског града Златоуста, који раде уникатном техником гравирања на металу.

Олег Нехај,