Руска премијера DTM на Moscow Raceway

02-08-2013 11:14:45 | | Глас Русије, фото: ЕПА/ vostok.rs |


Од 2. до 4. августа, на подмосковској цести Moscow Raceway, по први пут ће бити вожена једна етапа престижне европске тркачке серије DTM – „Формуле-1“. На такмичењу ће учествовати спортске екипе познатих немачких аутопроизвођача: Daimler AG (бренд Merсedes), Volkswagen (бренд Audi) и BMW. Ту ће се наћи звезде у успону у мотоспорту. као и мајстори "Формуле-1".

Шампионат серије DTM се састоји од десет етапа, од којих се шест одржавају у Немачкој, а остале четири - у другим земљама. Ове године, избор је пао на Москву. За већину возача, ово ће бити прво руско такмичење, а нова траса је интересантна, мишљења је возач екипе Audi, Мајк Рокенфелер:

- Имам велику жељу да испробам стазу, да видим како ће публика реаговати. Али, у суштини, оно што смо видели на телевизији, оставља добар утисак. Стаза је веома модерна, што је на крају за нас, возаче, најважнија ствар. Желимо да одржимо добру трку, забавимо се, задовољимо публику и будемо успешни.

За возаче, московска етапа првенства биће посебна из још једног разлога. Биће искоришћена нова конфигурација стазе, која до сада никада није била коришћена у међународним тркама, каже организатор догађаја Екатерина Бељцевич:

- Овај пут ће се користити краћа конфигурација. Не наша стандардна четири километара, већ два и по километра. Трка ће бити интензивнија и занимљивија. Морали смо се мало потрудити како би ускладили захтеве са локацијом пута, тако да ћемо видети.

Бивши возач "Формуле-1", Рус Виталиј Петров, такође долази да подржи своје колеге из иностранства. Он је, пре две недеље, успео да оцени високу класу стазе, током демонстрације DTM на Moscow Raceway. Тада је он, под строгим надзором Ралфа Шумахера, возио Mercedes AMG C-Coup. Он је био више него задовољан:

- Ова трка се одржава на највишем нивоу. Машине су одлучне, веома су брзе, савршено улазе у кривине. Временска разлика међу њима је само две секунде. Зато је ово јединствени шампионат, и треба једном учествовати на њему.

Етапа DTM ће трајати три дана. По први пут ће најбрже машине на свету Audi, BMW и Mercedes-Benz изаћи на асфалт Moscow Raceway у петак, 2. августа. Први тренинзи и сама трка ће се одржати за викенд.

Александра Дибижева,