Возач ДТМ Енди Приол: „Надам се да ће трка срећно проћи и да ћу се можда наћи на пиједесталу“

02-08-2013 10:52:14 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Од 2.до 4.августа у Русији ће се одржати прва етапа шампионата најпрестижније међународне серије ДТМ, еквивалент Формуле-1.

Учесници ће наступити на подмосковској траси Moscow Raceway. Пред само такмичење троструки победник светског шампионата World Touring Car Championship и „24 часа Нирнбергринг“ „12 сати Себринг“, носилац ордена Британске империје, британски такмичар Енди Приол у екслклузивном интервјуу за „Глас Русије“ рекао је о својим шансама на предстојећим тркама...

Како се односите према идеји одржавања ДТМ у Москви?

- Мислим, веома је важно да се ДТМ одржава на различитим местима. То је фантастичан шампионат. То је као „Формула 1“. Он мора да добије светск опризнање. РУсија је за нас веома важно тржиште, аутоспорт овде осваја популарност. То је одлична могућност како за ДТМ, тако и за Русију- да се одржавају такмишења светске класе, овде у Москви.

Како ви оцењујете ниво интересовања за аутоспорт у Русији?

- Како је Виталиј Петров почео да учествује у „Формули 1“, интересовање је, безусловно, порасло. И ја имам много поклоника у Русији. То је добро, када видиш да се људи интересују, преко Твитера, Фејсбука. Увек је интересантно када долазиш у неку државу где се интересовање за аутоспорт тек рађа. Иако је ниво интересовања код свих различит.

Први пут сте у Москви. Какви су ваши утисци о граду?

- Мени се много допада Москва. Иако је мени као странцу било веома тешко да добијем визу, али у глобалу допада ми се. Град је интересантан са историјске тачке гледишта, осећа се, да овде има много различитих култура. Овде се добро осећам. Пријатно сам изненађен.

Како оцењујете своје шансе пред саму етапу ДТМ?

- Ако сте већ видели трке ДТМ, онда знате, колико је то тешка и компактна траса. Тако је на последњем такмичењу учествовало 18 аутомобила и свега 0,2 секунде су били удаљени један од другог. Аутомобили иду веома блиско тако да се може догодити свашта. Можеш завршити као први,али и као последњи. Ипак, веома сам позитиван, биће потпуно нова траса за мене. Нова могућност за све нас. Надам се да ће ова трка проћи срећно и могуће наћи ћу се на пиједесталу. То би било добро.

Александра Дибижева,