Налазите се на страници > Почетна > Вијести > Свијет > Пословни „Селигер“

Пословни „Селигер“

23-07-2013 10:36:10 | | Глас Русије, фото: www.seliger2010.com/ vostok.rs |


Оригинални инвестициони пројекти у најразличитијим областима биће представљени на Сверуском образовном форуму „Селигер 2013“, а њихови аутори су млади проналазачи и предузетници. Форум се одржава ових дана у Тверској области. Строги жири имаће тежак задатак. Најбољи проналазачи могу да очекују велике и вредне награде, повољне кредите за даље усавршавање, а чак и да закључе дугорочне уговоре.

Форум „Селигер“ ове године окупио је рекордни борј учесника. Већ током прве недеље у камп под отвореним небом у Тверској области дошло је око 5000 младих учесника- проналазача и предузетника. Овде се могу представити своји пројекти, видети и изучити модели и решења конкурената, као и наћи будући партнери и добити могућности да се даљи пројекти повољно финансирају. Само на прошлом форуму, инвестиције за селигерске пројекте су надмашиле цифру од 120 милиона рубаља, а према показатељима од ове године, сума је повећана за два пута, говори руководилац Пословног форума „Селигер 2013“ Јелена Бочерова:

- Ми пратимо достигнућа наших учесника. Неки од њих се враћају на наше форуме као већ уважени и остварени пословни људи. Имаћемо такве госте и овог пута- на пример, млади из руске области Удмуртија, који су отворили 15 перионица. Ове године имаћемо два дана током којих ће бити могуће наћи инвеститоре за своје пројекте. Пројкети који буду разматрани, везани су најпре за технолошке иновације. Њихови творци овде долазе најпре како би нашли изворе финансирања за своје пројекте. Ако говоримо о другим правцима, онда можемо говорити да млади долазе овде и да би нашли партнере.

Осим тога, организатори форума упознаће почетнике у пословној сфери са новим перспективама, говори Јелена Бочерова:

- Поента је да се капитализују таленти и способности. На форуму окупљамо све инструменте који могу помоћи младима у том погледу. Осим тога, хтели бисмо да их упознамо са свим интересантним формама које постоје у Русији у разним сферама. Например, ако говоримо о спорту, биће одржани спортски семинари, а ако говоримо о здравом начину живота, ту ће бити фестивал хране.

Не само млади људи из Русије могу да учествују на форуму „Селигер“. У оквирима Пословног форума планирани су и сусрети под називом Interseliger- на којима ће своје идеје и пројекте представити и млади сународници и представници дијаспоре, говори координатор Међуннародне групе Александар Селиванов:

- То је веома важно, јер они живе и образују се у иностранству, и стога они имају нама шта да покажу. Спрецијално за њих ми одржавамо међународни конгрес младих сународника на „Селигеру“. Ове године биће одржана школа за младе лидере. Осим тога, склопили смо уговр са Руском академијом макроекономије- који се тичу омогућавања стипендија на магистарским студијама за нашу децу из дијаспоре.

Тако да ће овогодишњи Пословни форум бити интересантан- крајњој линији, како тврде организатори, учесници су прошли веома озбиљан одабир и имају шта да покажу.

Светлана Андрејева,