Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Дневник Универзијаде

Дневник Универзијаде

09-07-2013 08:32:35 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


У понедељак на Универзијади у Казању је било подељено 32 комплета медаља. Руси су добили 26 медаља, 12 од којих су златне. У јутарњем програму су спортисти из академског веслања добили три златне медаље, као и сребрну и бронзану. Иначе је у том спорту било подељено 8 комплета медаља.

Јулија Колтунова је победила Кинескиње у скоковима у воду са одскочне даске. Видело се да је технички ниво спортисткиња исти, али се Колтунова није нервирала. Очекиване златне медаље су добили руски гимнастичари у мушким тимским такмичењима. Без премца су биле руске рапиристкиње у личном турниру. све три медаље су добиле Рускиње, златну је добила Ирина Дериглазова.

На стадиону Централни се настављају такмичења из атлетике. У скоковима удаљ код жена се борба водила између Дарје Клишине и Јелене Соколове. Клишина се концентрисала и демонстрирала свој најбољи резултата у овој сезони, без обзира на кишу.

- Иначе волим елементарне снаге природе, зато ме не плаши киша. Не волим, када је веома хладно. Међутим, ту је топло, зато не обраћам пажњу на кишу. Да је сијало сунце, успела бих боље, јер мокри терен и мокра пречка сметају.

У овом програму Рускиње имају златну и сребрну медаље. Очекивала се и победа руског дуета у такмичењу из симултаног пливања, јер је једна од учесница олимпијски шампион Светлана Ромашина. Две златне медаље су добиле Рускине у рвању на појасевима. То су Серафима Сафонова и Татјана Зирјанова. Таисија Кирејева је у финалу била иза спортисткиње из Туркменистана. Спортисти из те земље имају 9 медаља, од којих је само две златне. Данас Туркменија заузима 7 место у општетимском такмичењу. После 4 дана такмичења Руси имају 43 медаље, 19 су златне. На другом месту су Корејци са 6 медаља, од којих је 5 златних. 13 медаља су добили Украјинци, међу њима је само 1 златна. Зато су Украјинци иза Туркменистана и Литваније, која има 3 медаље – све су златне. Добили су их представници академског веслања.

Сергеј Румјанцев,