Делегација Зарубежњефта у Бањалуци

21-06-2013 10:52:19 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Делегација Зарубежњефта је боравила у Бањалуци где је разговарала са руководством Републике Српске о пословању и новим кадровским решењима у "Оптима група".

Зарубежњефт у Републици Србској низом пословних потеза жели да смањи трошкове и цену пословања "Оптима Група". Такође је разговарано и о конкретним потезима ове компаније на шта је уверио и председник РС.

- Имамо веома чврсто уверење да се настави са операцијама те да добар рад дистрибутивне мреже пумпи и рафинерије нафте"Брод" говори о томе да је њихова пословна орентација трајна.

Директор Зарубежњефта Сергеј Курдјашов је саопштио да је реч о допуни анекса Уговора који је потписан 2007. године.

- Ми спремамо договор са Министарством енергетике о допунској куповини акција предузећа.

Сергеј Курдјашов је такође информисао председника Српске и о еколошким решењима када је конкретно реч о рафинерији нафте "Брод".

Председник Републике Српске је између осталог навео да ће отпутовати на Еконосмки форум који се у Санкт Петербургу одржава под покровитељством руског председника Владимира Путина.

- Тамо ћу се наравно опет срести са људима из Зарубежњефта, Гаспрома, Сбербанке и другим заинтересованим пословним људима.

Предвиђено је и да у Санкт Петербургу руководство РС разговара са руководством Руске Федерације. Председник је најавио сусрете са председником Руске Федерације Владимиром Путином и великим бројем пословних људи са којима ће разговарати о новим инвестицијама за Републику Српску. На Еконосмки форум је предвиђен долазак службених делегација из 66 земаља, 190 директора највећих светских компанија и 428 руских директора, а почасни гост форума биће Немачка канцеларка Ангела Меркел.

Вања Савићевић,