Аерофлот прогласили најбољим

19-06-2013 06:09:03 | | Глас Русије, фото: Голос России/ vostok.rs |


Руска компанија Аерофлот проглашена је најбољом авиокомпанијом Источне Европе. Британски истраживачи су извели онлајн анкетирање више од 18 милиона путника из 160 земаља и утврдили: највећи руски авиопревозник је ван конкуренције на источноевропском тржишту. О додели престижне награде World Airline Awards било је објављено на међународном авиосалону у Ле Буржеу.

Аерофлот је постао признати лидер међу источноевропским авиоомапнијама по други пут. 2011. године руски превозник је већ освојио ово првенство. Тада је Аерофлот ушао међу три најандинамичније авиокомпаније света. А још раније, 2005. године, он је стао на чело списка у категорији Побољшање сервиса у авиону.

Ове године Аерофлот обележава 90-годишњицу, али и даље остаје савремена компанија која осигурава комфорне и безбедне летове, констатује председник Федерације љубитеља авијације Русије Виктор Заболотски.

- Аерофлот је давнашња традиција, још од доба Совјетског Савеза. Компанија се понаша одговорно, у првом реду у погледу путника, у погледу доласка-одласка, редовности летова. Још постоји једна карактеристика – понашање посаде за време лета. Све је врло достојно.

Према истраживањима у авионској области, данас Аерофлот показује најбоље параметре у Европи по квалитету услуга, како у бизнис, тако и у економској класи. Компанија се стабилно налази међу првих 5 у Европи по квалитету хране у авиону. А одежа посаде је проглашена за најелегантнију у Европи, истиче председник организационог комитета конференције Копнено сервисирање на аеродромима Алексеј Комаров.

- Компанија Аерофлот по нивоу свог сервиса у поређењу са компанијама Источне Европе и чак са јачим конкурентима из Западне Европе разликује се по томе што није толики циција. Путник који је навикао на ниво услуга европских компанија када дође у Аерфлот пријатно се изненади могућностима које му даје авиокомпанија. У првом реду то је разноврснија и богатија храна, често новији авиони са чистијим салонима и ниво посаде у кабини.

Аерофлот је основан 1923. године. Базира се у Москви на међународном аеродрому Шереметјево. 1976. године постао је прва авиокомпанија у свету која је за годину дана превезла преко сто милиона путника. Тренутно Аерофлот има летове у 187 земаља.

Наталија Коваленко,