Грандиозно отварање Театара оперете у Владивостоку

17-06-2013 04:19:34 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


У септембру становнике руског града Владивостока очекује грандиозни шоу. У центру престонице руског далеког Приморја биће отворен театар опере и балета. Припрема церемонија отварања почела је неколико месеци унапред. Режисер представе биће немачки режисер Ханс- Јоахим Фрај, познат по својим оперским пројектима и један од оснивача чувеног Дрезденског бала- Сада се воде преговори о директном телевизијском преносу церемоније у суседним државама.

Подробности ће пренети дописник Глас Русије са далеког истока Олга Иљченко.

Отварање овог театра у Владивостоку, већ се назива „главним културним догађајем ове године у престоници Приморја“. Житељи града маштају о класичном тетару већ 145 година! Како би свако могао да се осети делом овог грандиозног догађаја, организатори су решили да омогуће директан пренос церемоније отварања на великим уличним екранима.

Режисер церемоније отварања биће немац Ханс- Јоахим Фрај. Његову кандидатуру су потврдили без спора: искуство господина Фраја није изазивало сумње. Он је, на пример оснивач чувеног Дрезденског бала. Сада је у току решавање низа техничких питања, у вези са организовањем спровођења телевизијског директног преноса, коментарише инжењер комуникација Виктор Рудич:

- Јавили су се проблеми, који се апсолутно могу решити. Сада се ради на томе. Још увек не знамо тачно где ће све бити постављени екрани. Могуће је- на трг код железничке станице и вероватно на централни градски трг.

Истовремено, у току је и формирање самог оркестра. Конкурс је одржан и примљени су музичари из Москве, Санкт Петербурга, Владивостока, Ростова на Дону, Краснојарска, Новосибирска, Омска, Улан-Уде и Волгограда. Осим тога, у састав овог креативног колектива ушли су и виолинисткиња Чан Ти Хен из Кореје и Љубен Петков из Бугарске. Првог септембра они почињу са радом. У скорије време биће формиран и оперски колектив.

Познато је да је отварање заказано за 11.септембар. По речима организатора, становници престонице Приморја неће бити једини сведоци- гледаоци отварања.

Кина, Кореја и Јапан такође желе да гледају овај грандиозни шоу. Сада се воде преговори о организацији директног телевизијског преноса отварања театра.