Готов је одмор за руску екипу биатлониста, почињу припреме за олимпијску сезону

30-05-2013 11:24:06 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Биатлонисти Русије су завршили одмор и почели припреме за олимпијску сезону. За разлику од претходних година, женска екипа је подељена у две групе, које ће предводити Волфганг Пихлер и Владимир Корољкевич.

Прецизности ради, другу групу би требало назвати Корољкевич- Селифанова. Према резултатима састанка савеза биатлониста Русије, била је усвојена одлука да Волфганг Пихлер постане тренер женске руске екипе. Исту такву дужност је добио и Владимир Корољкевич, иначе успешни тренер украјинске екипе. А на позицију старијег тренера постављен је Александар Селифонов. Иако је фактички Селифонов шеф Пихлера, заправо неће се мешати у његов посао. Они ће бити стално у вези, путем телефона или електронске поште: Говори Пихлер:

- Господин Прохоров није глуп човек, видео је шта се дешавало на шампионату света. Ми радимо и одржавамо врло близак контакт.Ове године је све ишло према плану и како би требало, али то није била олимпијска сезона. Од првог марта ми радимо по плану. Нисмо изгубили рат, већ само битку.

Сада у групи Пихлера има 5 спортискиња: Олга Зајцева, Јекатерина Глазирина, Јекатерина Шумилова, Светлана Слепцова и Јана Романова. Оне су се састале у Тјумену, одрадиле неколико тренинга и кренуле на југ Шпаније. Сада, кад је реч о Олимпијади, Пихлер избегава било каква обећања, али је веома оптимистично расположен.

Група Корокољевича тренира на Алтају у Белокурихи.

У мушкој екипи Русије јед на је измена - одлазак Андреја Гербулова, који је одговарао за припрему стрелаца. Прво окупљање мушке екипе биће у граду Чајковски у Пермском крају, који би заједно са Сочијем требало сматрати центром зимског спорта у Русији. У марту је био саграђен нови комплекс трамполина, како говоре стручњаци, најбољи у Русији. Годину дана раније, у Чајковском је почео са радом биатлонски стадион. У овом граду се налази и институт физичке културе и спорта, који се специјализира за припрему тренерских кадрова за зимске видове спорта.

Сергеј Румјанцев,