Дина Гарипова: „када певам, мислим на људе“

17-05-2013 11:58:20 | | Глас Русије, фото: ЕПА/ vostok.rs |


Представница Русије Дина Гарипова је ушла у финале такмичења „Евровизија 2013“ које се одржава у шведском граду Малме. Успех певачице је омогућило беспрекорно извођење песме „What if” у првом полуфиналу популарног међународног музичког такмичења.

„Блиставо“ – овако се може описати наступ Гарипове и сцениски наступ, као и свеукупни доживљај током извођења песме. Већ на почетку на сцени су се појавили огромни балони, а на самом крају у сали „Арена Малме“ упалило се хиљаде лампиона током аплауза и узвика усхићене публике. „Шта ако“ – певала је Дина. Када су били објављени резултати гласања и када је постало јасно да је Гарипова ушла у финале, певачица није мога да сакрије своје емоције:

- Ура! Алелуја! Први корак је учињен! Боже мој, како је било страшно!

За Дину је навијала цела Русија. А она је родом из Зеленодољска у Татрстану. Њен су наступ пратили директно на улицама, специјално овим поводом, у центру града, на тргу, поставили су огроман екран. Неколико стотина земљака Гарипове су слушали њено певање, зауставивши дах. Ево шта је о наступу Дине рекла њена другарица Јевгенија Корољкова:

- Дина - то је таленат, који са сваким наступом добија нови сјај, и сада је она прави брилијант, који је достојан међународне сцене.

Шведска такође симпатише руску певачицу. При томе, не само због дивног гласа, већ и зато што Дина веома личи на шведску принцезу Викторију. А нежни и истовремено свечани изглед Дине у розе хаљини, која је била припремљена за њен наступ на полуфиналу, додатно је акцентирао сличност са принцезом.

По речима Гарипове, за њу је веома важна порука, коју шаље песма „What if”. „Када певам, мислим на све људе. Ми смо свиисти.“- понавља Дина. А слушаоци то осећају.

Уз руску певачицу по резултатима првог наступа у финале су ушли представници Украјине, Белорусије, Естоније, Данске, као и још 5 држава. Друго полуфинале „Евровизија 2013“ ће се одржати 16.маја. А финале овог такмичења биће 18.маја.

Рита Болотска, Алексеј Љахов,