Мајстор који не касни – да ли то заиста постоји?

04-03-2024 01:08:22 | | / mojenovosti.com |

Када имате неки квар у кући или вам је потребан водоинсталатер али и било који други мајстор, тада ћете се сигурно суочити са проблемом мајстора који увек касне, не дођу када су рекли или се уопште не појаве.


Зашто је данас већина мајстора непоуздана?

И сами знате да је ситуација на тржишту рада далеко од идеалне. Занати су постали све више цењени, а данас је јако тешко наћи квалитетног и поузданог мајстора за било коју поправку, почев од столара, керамићара, електричара, водоинсталатера и права је лутрија начи неког ко ће бити фер и доћи на време али и пружити вам квалитетну услугу.

У пракси се дешава да мајстори већином касне или раде на непрофесионалан начин, отежу са послом или наплаћују папрено своје услуге. Већина квалитетних масјтора је отишла у иностранство да ради, због много већих примања. Данас они су у ситуацији где могу јако много новца да зараде за само неколико минута посла. Све је то довело до тога да их не можете наћи када су вам потребни а и када дођу обично нешто крене по злу.

Како да пронађете поузданог мајстора?

Када су у питање водоинсталатерске услуге, добра вест је да постоји добар водоинсталатер који је поуздан, долази на време и зна свој посао а такође има и прихватљиве цене, само је потребно пронаћи га. Ако се питате како да га пронађете, постоји неколико начина за то.

Водоинсталатер преко препоруке

Најбржи пут да пронађете доброг мајстора, било да је то водоинсталатер, керамичар, електричар или неки други мајстор чији је занат веома тражен данас, јесте преко препоруке пријатеља и комшија. Сигурно постоји бар неко ко има позитивно искуство са мајсторима и може да вам да контакт. Свакако да је ово много лакши начин, када већ знате да је неко задовољан услугом и можете брже да дођете до мајстора, него када га сами тражите на невиђено и често ризикујете и живце, и време и новац. Уколико имате среће да имате добру препоруку онда ћете знати и цену а и сами мајстори су другачији према клијентима које је неко препоручио и спремнији су да изађу у сусрет и потенцијално дају одређени попуст.

Шта да радите ако немате добру препоруку?

И за ову ситуацију постоји решење. Данас у ери интернета постоје различити сајтови за оглашавање водоинсталатерских сервиса. Прва ствар коју би требало да укуцате у Гугл претраживачу је водоинсталатер Београд. Када сте то урадили на прераживачу ће вам изаћи неколико десетина страница са водоинсталатерским сервисима.

Прегледајте рецензије

Прва ствар коју би требало да урадите је да прочитате рецензије на страници. То ће вам дати јаснију слику о квалитету самих услуга. Уколико су позитивне, можете погледати и остале параметре.

Погледајте списак услуга

Препоручујемо да се увек радије определите за водоинсталатерски сервис пре него за појединца, јер ћете тако бити сигурнији. У сервису су најчешће запослени лценцирани водоинсталатери са искуством, који имају знање и неопходан алат. Већина сервиса има службу за хитне интервенције која ради 24/7 и коју можете позвати у сваком тренутку. Веома је важно да имате ову могућност у хитним ситуацијама, јер су неки кварови неодложни и могу направити велику штету као што су загушење које може пратити поплава, затим пуцање цеви и вентила.

Уколико се ослоните на појединца, не можете бити сигурни да ће он бити слободан у тренутку када вама то одговара, а можда може доћи сувише касно када је штета већ велика. Водоинсталатерски сервиси су ипак боље организовани и најчешће раде у тимовима и могу да покрију цео Београд. Такође је важно да нуде све услуге на једном месту, што је веома практично, како не бисте за сваку ситуацију поново тражили другог мајстора.

Рачун и гаранција за вашу сигурност

Поред свих наведених услуга у сервисима ћете увек добити рачун и гаранцију на услуге, што није увек случај са појединцима који често раде на црно, а када дође до квара дешава се да не можете поново да их позовете. Гаранција на услуге ће вам такође улити сигурност јер се можете обратити директно сервису ако поново дође до неких компликација.

Које погодности нуде водоинсталатерски сервиси?

Сваки водоинсталатер који је запослен у сервису, може вам понудити погодности, посебно ако сте стални клијент или правно лице. Правна лица имају обавезу одржавања објеката и инсталација па сервси имају посебне цене за њих када је редовно одржавање у питању.

Да ли би требало да толеришете мајстора који касни?

Сигурно да не би требало да толеришете мајстора који увек касни или уопште не дође када сте се договорили. Уколико је кашњење мало и деси се једном, то је у реду, али ако се редовно дешава, то ће свакако утицати на вашу сарадњу и нећете моћи да се ослоните на таквог мајстора.

То ће утицати и на ваше обавезе и организацију уколико се дешава сваки пут када позовете мајстора. Мајстори који касне, обично су такви и са услугом коју пружају, која је највероватније такође лошег квалитета и непоуздана, а као таква вам није потребна.