Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Balkanska akademija fudbala

Balkanska akademija fudbala

19-06-2021 08:31:17 | | / mojenovosti.com |


Fudbalski klub Sloga iz Bajine Bašte je postala srpskoligaš. Sada je potrebno da se od Sloge napravi ozbiljan klub koji će moći da za nekoliko godina‭ ‬se takmiči u najvišem rangu i bori za titulu i ulazak u Ligu Šampiona.Postavlja se pitanje kako doći do tog cilja.

Potrebno je, kada se‭ ‬otvori Aerodrom Ponikve i izgradi brza saobraćajnica koja će povezati‭ ‬Taru sa Ponikvama,da se na Tari nađe odgovarajuće mesto za izgradnju‭ ‬sportskog kompleksa sa odgovarajućim hotelskim sadržajima gde bi bila akademija fudbala za‭ ‬talentovane mlade fudbalere sa Balkana. Akadamijom bi upravljao zainteresovani renomirani klub poput Liverpula,Salzburga ili Lajpciga sa obavezom da napravi kompleks dok bi opština uz pomoć države obezbedila lokaciju,potrebnu energetsku‭ ‬i kanalizaciono-vodovodnu infrastrukturu. Sloga bi postala filijala tog kluba gde bi igrali mladi talenti i odatle se regrutovali u klubove širom sveta, kada dostignu‭ ‬potreban kvalitet‭ ‬i to bi‭ ‬značajno podiglo kvalitet fudbala u Srbiji i donelo masu kandidata za reprezentaciju,a država bi izgradila‭ ‬nov gradski stadion koji bi bio dat Slogi na korišćenje.

Na taj način‭ ‬bi Bajina Bašta dobila‭ ‬2‭ ‬sportska kompleksa, moderan klub i brojni bi evropski klubovi‭ ‬došli na najlepšu srpsku planinu Taru na pripreme, a ujedno bi se otvorila vrata brojnim investitorima da grade potrebne hotele, spa, wellness centre kako bi se turističko-sportska ponuda upotpunila i iskoritili svi potencijali koje posedujemo.

NIV/sport