Дечија ликовна колонија у Врању

14-05-2021 04:52:10 | | / mojenovosti.com |

Народни универзитет у Врању организује манифестацију Дечија ликовна колонија, у циљу подстицања ђачке креативности, али и подизања културног и образовног нивоа школске популације кроз ликовно образовање.

Дечија ликовна колонија биће организована у периоду од 17. до 19. маја 2021. године у дворишту ЈУ Народног универзитета и у Градском парку, а у случају неповољних временских прилика рад ће се одвијати у поросторијама Ликовне радионице. Планирано је да и ове године будемо део градске манифестације посвећене деци, која се годинама реализује у сарадњи са предшколском установом „Наше дете“ и Туристичком организацијом Врање.
Према програму рада, у понедељак 17. маја 2021. наши гости биће ученици основних школа из Владичиног Хана, у уторак 18. маја ученици из Бујановца и у среду 19. маја ученици из Сурдулице. Током трајања Колоније учесници ће радити и дружити се са полазницима Ликовне радионице ЈУ Народни универзитет, уз стручну подршку Весне Маринковић Станковић, академског сликара и водитеља Радионице.
Отварање Колоније планирано је за понедељак 17. маја 2021. у 11.30 часова.
М.Н.
Фото: Архива