Налазите се на страници > Почетна > Магазин > Култура > Klub za mame preduzetnice

Klub za mame preduzetnice

11-06-2020 09:13:09 | | / mojenovosti.com |

Jovana Šipčić - preduzetnica, urednica portala JollyWoman i majka najavila je osnivanje "Kluba mama preduzetnica", neprofitablnog Udruženja koje će za cilj pre svega imati smanjenje nasilja nad ženama i jačanje figure majke u društvu.


“Ekonomski nezavisnažena je slobodna žena.To je ona koja uvek može da ode, da ne trpi, da izdržava sebe i decu, žena koja ima izbor u životu, koja radi. Kroz razgovor sa dosta mama, saznala sam da većina ima želju da pokrene nešto svoje, osamostali se - pre svega su finansije u pitanju, a onda i hrabrost, nedovoljno znanja. Takođe, i one mame koje imaju svoja preduzeća, zbog obaveza koje majčinstvo donosi zapostave ista. Želim da pomognem svima, i onim mamama koje žele da pokrenu nešto svoje, ali i onim koje žele da održe svoje biznise" kaže Jovana.


“Kroz razna besplatna savetovanja sručnih lica, organizovanje besplatnih radionica, seminara, kurseva, kao i besplatna marketing i biznis mentorstva sigurna sam da će ova ideja zaživeti i biti veoma uspešna. Imam veliku podršku medija i jakih brendova i to me posebno raduje. Pored ovoga ideja mi je i da povežem mame koje traže posao sa mamama koje imaju svoje firme. Podrška i razumevanju se ono čime ćemo se od početka voditi" dodaje Jovana.


S obzirom da je i sama mama, zna koliko je teško kretati se, raditi, i u isto vreme čuvati decu, imati spreman ručak i čist dom. I sama nema pomoć baka i deka, dadilja, niti joj dete ide u vrtić. Zbog toga svi sastanci, kursevi, druženja u okviru Kluba imaće i obezbeđeno čuvanje dece, a nakon svega i vreme za opuštanje vrednih mama. Sve mame će imati priliku da ugode sebi uz besplatnu šminku, frizuru, masaže, a zna se da su tada priče posebno važne, kroz smeh kaže ova mlada mama i preduzetnica.


Klub uskoro kreće sa radom, a sve mame koje su zainteresovane za članstvo u Klubu mogu da prate najave i objave na njenom instagramnalogu Jollywoman.


Ivan Trajković


Foto: Arhiva