Microsoft predstavio nove računare

07-05-2020 10:00:39 | | / mojenovosti.com |


Iako je godinama važio za softversku kompaniju, ali je vremenom razvio i liniju hardvera. Iako je serija Lumia smartfona sa Windows Mobile OSom imala mali udeo na mobilnom tržištu, Surface laptopovi i Surface Book računari su prošli mnogo bolje. Sada je poznata kompanija predstavila novu generaciju svog hardvera - Surface Book 3 laptop, Surface GO 2 tablet, kao i Surface slušalice.
Surface Book 3 će biti dostupan u veličinama ekrana od 13 i 15 inča, a pokretaće ga deseta generacija Intelovih Core procesora. Takođe, biće moguće izabrati i Nvidia Quadro grafičku karticu visokih performansi, što je prvi put u računaru ove veličine.
Surface GO 2 tablet će koristiti Intel Core M procesore, koji su i do 65% brži od prethodnika. Ekran od 10.5 inča sada ima veću rezoluciju, a dodati su i mikrofoni visokog kvaliteta za bolje video pozive.
Surface slušalice dolaze u dve vrste - bubice i one pune veličine. Obe verzije imaju unapređene drajvere za bas i visok zvučni opseg, kao i duže trajanje baterije i poboljšane mogućnosti urušavanja buke.
Ivan Trajković
Foto: Twitter