Јагодина у новим IT пројектима

15-01-2020 09:12:07 | | / mojenovosti.com |

Председник Јединствене Србије, народни посланик и председник скупштине града Јагодинe Драган Марковић - Палма је данас угостио политичко - привредну делегацију из Турске коју предводи народни посланик и привредник Хусеин Шахин.

Председник Марковић је рекао, након презентације компаније која жели да инвестира и ради у Србији, да жели да компанија направи пројекат којим би Јагодина била прототип и први град у Србији који ће користити вештачку интелигенцију и предности које она са собом носи. У ту сврху Јагодина ће поклонити земљиште на коме ће ова компанија направити свој ИТ центар и одатле дистрибуирати своје производе и знање широм Србије и Европе.
Марковић је нагласио да су односи између Србије и Турске одлични захваљујући добрим односима председника Ердогана, председника Вучића и министра Дачића и да те одличне политичке односе треба искористити да се значајно повећа и привредна сарадња две државе.
Народни посланик у турском Парламенту, господин Хусеин Шахин изјавио је да се захваљује свом пријатељу Палми на гостопримству и одличном разумевању тога у ком правцу треба развијати привредну сарадњу. ИТ сектор свакако јесте сектор привреде који се највише развија и највише ће се развијати у будућности.
Иначе власник компаније Т БИЛИСИМ ГРОУП, господин Фета Чан осим што је успешан привредник, јесте и највећи и најпознатији композитор и поп певач у Турској.
M.H.