АУСТРИЈСКИ ШИБЕЛ У МАРТУ ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊУ ФАБРИКЕ У ЈАГОДИНИ

24-12-2019 04:47:34 | | / mojenovosti.com |

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма договорио је са директором компаније ШИБЕЛ (SCHIEBEL) у Бечу Клаусом Шибелом, да та компанија која се бави електро и машинском производњом почетком марта почне изградњу фабрике у индустријској зони у Јагодини.
“Хвала вам на поверењу што сте изабрали Јагодину, где ћете почетком марта градити фабрику у којој ће у почетку радити 20, а укупно када се све заврши 100 радника”, рекао је председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма свом домаћину Клаусу Шибелу, директору компаније ШИБЕЛ у Бечу. “Јагодина је индустријски центар у централном делу Србије, где поред домаћих ради и велики број компанија из иностранства, посебно из Италије, које имају тржиште у целом свету. Оно што је за Вас и све стране инвеституре важно да знате је да је Србија најстабилнија држава на Балкану и у економском и у политичком смислу, као и да је курс евра стабилан, што је посебно значајно за инвеститоре који доносе паре у Србију и отварају нова радна места. Србија је база за пласман производа у источне и афричко- арапске земље, са којима наша држава има уговоре о бесцаринској трговини.
Ваша компанија ШИБЕЛ ће због тог целокупног привредног амбијента у Србији и тржишта која Вам се отварају бити пријатно изненађена. За инвеститоре из Аустрије је најважније што две државе, Србија и Аустрија, имају одличну сарадњу на највишем нивоу. Председник Србије Александар Вучић има подршку и председника и премијера Аустрије. За привреднике је најважнија сигурност када је у питању њихов капитал, а сигурност је у Србији”, изјавио је у Бечу Драган Марковић Палма.
M.H.