Још једно признање за Драгана Марковића Палму у Грчкој

06-12-2019 04:43:10 | | / mojenovosti.com |

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма је почасни конзул Републике Грчке у Србији, почасни грађанин грчког града Катерини, а као председник Скупштине града Јагодине успоставио је одличне односе са Солуном, Катерини, Коринтом, Пердиком и Хрисопулијем.
Марковић је поред тога извео Србију и на море тако што је Јагодина добила више хектара земље у општинама Хрисопули и Катерини, поред познатог летовалишта Паралије. Јуче је за Марковића у Солуну стигло ново признање из Грчке. Председник грчко-српске Привредне коморе са седиштем у Солуну, Костас Георгиакос је за све Марковићеве заслуге на развијању економске сарадње између две земље предложио да председник Јединствене Србије буде почасни члан грчко српске Привредне коморе, што је Марковић прихватио.
“Хвала вам на предлогу који је прихваћен. Ово је трећи пут да се састајемо и разговарамо о привредној сарадњи Грчке и Србије и констатовао сам да ту има много помака. Заслуге за то припадају и вама господине Костас и надам се да ће већ од наредне године један број грчких фирми које су набављале робу из неких других земаља убудуће захваљујући овој комори увозити робу из Србије и да ће србски производи имати приоритет. Привредници две земље треба да искористе завршетак ауто пута кроз Србију, јер се сада много брже стиже до Грчке, као и постојање луке у Солуну, јер се велики број србских производа извози у свет морским путем, као и добру економску сарадњу између Србије и Кине."
"Позивам грчке привреднике да инвестирају у Србији и запошљавају раднике, јер код нас влада економска сигурност и политичка стабилност. Привредници из две државе треба да искористе све повољности, јер без економије и економске стабилности нема ни напретка, а Србија данас напредује јер је економски и политички стабилна и сигурна’’, закључио је Марковић