КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НОВИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР У ЈАГОДИНИ

18-11-2019 01:13:50 | | / mojenovosti.com |

„Данас почињемо да градимо нов културни центар у Јагодини и реконструишeмо већ постојећи. Нов културни центар имаће око 2850 квадрата и биће готов до краја наредне године а нова позоришна сала имаће капацитет од 615 места, а када буду веће представе моћи ће да прими и 815 људи, са још додатних 200 столица. Нова порозишна сала имаће врхунске услове за глумце, а биће изграђена и Канцеларија за младе величине 220 квадрата, где ће омладина моћи да припрема садржаје које они сматрају да су битни. Укупна вредност радова је 335 милиона динара, од чега смо од државе Србије добили 33 милиона динара, а све остало финансира јагодинска локална самоуправа. Дакле, учешће државе је 10 посто, а града Јагодине 90 посто“, изјавио је данас председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине, Драган Марковић Палма, на постављању камена темељца за нов Културни центар у Јагодини.
„На Летној сцени наредне године почињемо изградњу још једне трибине са нових 700 места, а биће изграђен и нов вештачки водопад, који ће визуелно изгледати као да је природни. То сам видео у једној држави и тамо је много мањи него што ће бити у Јагодини. Такође почиње и изградња затвореног базена у Јагодини, чији је инвеститор приватно предузеће Високоградња инжењеринг. У току је израда буџета за наредну годину за град Јагодину и ми ћемо свим грађанима послати упитник, како би грађани могли да предложе шта они мисле шта би требало да се гради у Јагодини у наредном периоду“, рекао је Марковић. Марковић је камен темељац положио заједно са глумцима и културним радницима Јагодине, са Ратком Стевановићем, градоначелником Јагодине и Николом Радосављевићем председником Градског одбора СНС у Јагодини.
Директор позоришног фестивала “Дани комедије” у Јагодини Добрица Милићевић и млади редитељ и глумац и оснивач позоришта и дечијег фестивала Бојан Милорадовић, истакли су да је данас историјски дан за Јагодину и да Јагодина као културни центар апсолутно заслужује модерну порозишну салу.
M.H.