ПАЛМА: СА БУГАРСКОМ РАЗВИЈАМО ПРИЈАТЕЉСКЕ ОДНОСЕ

15-11-2019 10:43:13 | | / mojenovosti.com |

Честитајући председнику општине Ковачевци Василу Станимирову на убедљивој победи на недавно одржаним локалним изборима, Драган Марковић Палма је рекао да односи између Србије и Бугарске никада нису били бољи него што су данас и оценио је да са Бугарском немамо само комшијске, већ братско - пријатељске односе, што се не може рећи за односе са Хрватском и Црном Гором. Народи у Хрватској и Србији желе да сарађују као и народи у Србији и Црној Гори, али политичари у Хрватској шаљу милитантне поруке које никако не доприносе побољшању односа две државе.

Због такве медијске хистерије председник Србије господин Вучић морао је да откаже своје учешће на Конгресу Европских народних партија који се одржава у Загребу. Политичари у Црној Гори такође шаљу лоше поруке према Србији, поједини чак говоре да српске аутомобиле треба бацати у море. А Бојко Борисов је на отварању ауто - пута од Ниша до Бугарске границе рекао је да је изградњом овог дела коридора 10 срушен "Берлински зид" између Србије и Бугарске и да ће изградња гасовода " Турски ток " додатно повећати економску сарадњу наших држава.
"Позивам све општине у Бугарској и Србији да крену у међусобну сарадњу као што сарађују наше државе и као што сарађују Јагодина и Ковачевци. Честитам мом брату Василу Станимирову на убедљивој победи, на веома високој оцени коју му је дао народ општине Ковачевци, ми се не мешамо у изборе у другим државама али се радујемо победи наших пријатеља" рекао је том приликом Марковић.
" Желим да изразим добродошлицу мом брату Драгану Марковићу Палми и његовој делегацији. Задњих неколико година од како сарађујемо са Драганом Марковићем Палмом и Јагодином стално развијамо нашу сарадњу и сигуран сам да ћемо у наредном периоду још више ојачати како културну тако и економску сарадњу " рекао је председник општине Ковачевци господин Васил Станимиров.
Народни посланик Социлалистичке партије Бугарске Валериј Жабљанов захвалио се Јагодини на сарадњи са општином Ковачевци и рекао да је сарадња локалних заједница у наше две државе веома важна за зближавање два народа и сарадњу две државе.
У делегацији која је у посети општини Ковачевци су и Никола Радосављевиц, председник Градског одбора СНС у Јагодини, Горан Милосављевић начелник Поморавског округа, Живота Старчевић портпарол Јединствене Србије, Марко Маљковић директор Дома ученика у Јагодини, др Миодраг Јаркин, кардиолог, др Вања Михајлов, хирург и др Дарко Милетић директор Дома здравља у Јагодини.
M. H.