Voyego: domaći softver za svetsku avio industriju

24-09-2019 09:03:11 | | / mojenovosti.com |


Često se govori da je domaći IT sektor jedan od najbrže rastućih, a i zvanična statistika pokazuje da, u novcu, izvozimo više softvera nego svih poljoprivrednih proizvoda - zajedno! Da domaća IT scena ima veliki broj ideja i inovacija, pokazuje i primer kompanije Voyego.
Voyego je "proizašao" iz već (i svetski) dobro poznate domaće kompanije Comtrade. Cilj Voyega će biti unapređenje putničkih interfejsa, poboljšanje procesa plaćanja i naplate transporta, kao i pomoć avio kompanijama. Voyego planira razvoj mobilnih aplikacija, web-sajtova za avio industriju,kao i rešenja za e-commerce u sektoru turizma. Ove platforme omogućavaju avio kompanijama i neke nove kanale za prihode, kao što je "Adnexa", putem koje avio prevoznik može da usmeri reklame i prezentacije ka tačno određenoj grupi putnika.
Voyego je samo jedan od primera domaće IT pameti i znanja. Najavljeno otvaranje Tehnološkog parka u Beogradu, kao i u Nišu, trebalo bi da doprinese da naši stručnjaci ostaju u zemlji, kao i da se privuku strane kompanije i kapital iz IT sfere.
Ivan Trajković