10 разлога за учење њемачког језика

03-09-2019 09:12:13 | | / mojenovosti.com |

Какве год планове имали за будућност, познавањем немачког језика отворићете себи неограничене могућности. Учити немачки значи стећи вештине којима можете побољшати професионални и приватни квалитет живота:

Њемачки је службени језик око 100 милиона људи у Европи

Програми за размену: Између Немачке и многих земаља света постоје споразуми о размени ученика и студената.

Глобална каријера: Познавањем немачког језика побољшавате своје професионалне шансе код немачких фирми у Вашој земљи и у другим земљама. Добро познавање немачког језика учиниће Вас продуктивним сарадником за послодавца са глобалним пословним везама.

Туризам и хотелијерство: Туристи из земаља немачког говорног подручја путују много и далеко, на одмору троше више новца од туриста из осталих земаља. Они воле да им угађа персонал као и туристички водичи са знањем немачког језика.

Наука и истраживање: Немачки језик је други по важности језик науке. Немачка се са својим доприносом истраживању и развоју налази на трећем месту у свету и додељује истраживачке стипендије иностраним научницима.

Комуникација: Развој у области медија, информационих и комуникационих технологија захтева мултилингвалну комуникацију. Читав низ важних интернет страница је на немачком језику. Немачка се са годишњом продукцијом нових књига међу 87 земаља налази на 6. месту у свету, после Индије, Велике Британије, САД, Кине и Русије. Стога ће Вам познавање немачког језика омогућити проширени приступ информацијама. Wикипедиа, 2014

Културно разумевање: Учити немачки значи стећи увид у живот, жеље и снове људи у земљама немачког говорног подручја и њихово мултикултурално друштво.

Путовања: Продубите својим познавањем немачког језика доживљаје на путовањима, не само по земљама немачког говорног подручја, већ и у другим земљама Европе, поготово у источној Европи.

Уживање у књижевности, музици, уметности и филозофији: Немачки је језик Гетеа, Кафке, Моцарта, Баха и Бетовена. Појачајте уживање у читању и/или слушању њихових дела на оригиналном језику.

Могућности за студирање и рад у Немачкој: Немачка додељује велики број стипендија за студирање у Немачкој. За младе странце постоје посебне визе за радни одмор, а за одређена занимања постоје посебне одредбе за радну дозволу.
Тржишта рада у земљама њемачког говорног подручја отворена су за нову, квалификовану радну снагу. Њемачки језик ти је потребан ако своје амбиције желиш остварити у некој од земља њемачког говорног подручја!

Програми за размену: Између Немачке и многих земаља света постоје споразуми о размени ученика и студената