Налазите се на страници > Почетна > Вијести > Србија > Manifestacija "Dani Vranja 2019"

Manifestacija "Dani Vranja 2019"

07-08-2019 11:06:25 | | / mojenovosti.com |



Vranje i Vranjanci će i ove godine biti domaćin tradicionalne kulturne manifestacije „Dani Vranja“, petnaeste po redu, koja će se održati u periodu od 22.do 25.avgusta 2019.godine.

Ovogodišnje „Dane Vranja“, pored mnogih dnevnih aktivnosti, zasigurno će obeležiti nastup folk zvezde Lepe Brene, u petak 23.avgusta, na centralnoj bini. Pored nje, koncerte će u pomenutim danima održati i poznate estradne umetnice Merima Njagomir i Gordana Lazarević.

Gost književne večeri koja će se održati na Trgu Staniše Stošića, biće književnica, novinarka i slikarka,Mirjana Bobić Mojsilović,.

Na Trgu Staniše Stošića biće prikazana Revija narodnih nošnji, na kojoj će biti predstavljeni modeli odeće iz Vranja i vranjskog kraja. Publika će imati priliku da na otvorenom pogleda i predstave za decu, klovnove, animatore kao i nastupe plesnih grupa i folklonih društava.

Na Trgu Staniše Stošića, centralni događaj svakako će biti „Samsijada“, prezentacija vranjske kuhinje, sa akcentom na samsu, kao prepoznatljiv specijalitet ovog kraja. Vranjske domaćice takmičiće se tom prilikom za najukusniji, najlepše aranžirani i najoriginalniji specijalitet.

Organizator ovogodišnjih „Dana Vranja“ je Turistička organizacija Vranje, a pokrovitelj, Grad Vranje.